Juni 2016

Hva omtalte vi i juni? Jo, vi omtalte en masse tøff musikk, noe som har resultert i denne brillefine spillelisten. Gledelig nok så er hele 15 av de 21 låtene norske, et resultat av at det fortsatt gror veldig godt rund omkring i det rocka Norge. Leirvaag musikkfest i Gryllefjord har resultert i tre innslag av lokal karakter i form av Red Headed Sluts, Vederkast og Sunshine Reverberation, mens fredrikstadbandet Howling Of The Wolf sitt album fra i fjor, Backfire Madness, ble omtalt etter at vinylen havnet i våre postkasser. Nok et oversett norsk band.

Og så har undertegnede funnet tilbake til god, gammel metallform, takket var suverene band som Death Roll, Razorbats og Ohmwork, alle behørig omtalt her hos The WIlhelmsens. Det er artig, det. Våre nye favoritter på plateselskapfronten, trøndske Crispin Glover Records, var tungt representert i juni, med passe euforiske omtaler av Sugarfoot, Pekka Volt og Black Moon Circle, tre band som spenner vidt i rockfloraen. Vi blir å komme sterkere tilbake til dette selskapet etterhvert.

Alexander Lindbäcks sitt Safe & Sound Records begynner å bli gjengangere, og vil forbli det så lenge han pusher artister som Terje Nicolaisen og Label, noe vi tror han vil fortsette med. Andre norske selskap som nok har kommet for å bli venner av The Wilhelmsens er Blues For The Red Sun, som slapp den fabelaktige skiva Horns med de dritstilige italienerne i There Will Be Blood, og americanalabelen Rootsy Music, som sist måned var klare med ny skive av Bo Outlaw & Løiten Twang Depot, ei skive Ole digget. Og brodern overvar ei forestilling han virkelig likte, mye på grunn av at Erik Lukashaugen stod for musikken, nemlig Fløtarguten.

Et par flunke nye, internasjonale godbiter har selvsagt vært vurdert. Daniel Romano har sluppet et sant mesterverk i Mosey, Paul Simon kom med nytt album, Stranger To Stranger, som naturligvis måtte markeres, mens de kule damene i The Coathanger ga ut den friske skiva Nosebleed Weekend. Til slutt har vi bydd på ukentlige (nesten) klassikere, og i juni var det dags for Terry Lee Hales Frontier Model, og ungdomstidas store favoritter Van Halen og deres selvtitulerte debutalbum.

Så, junilista er variert og deilig. Synes vi, da..

https://open.spotify.com/user/johnnywilhelmsen/playlist/0R8nU6n4vWVcrLRqnoH3Il

Kategorier