Loretta Lynn - Full Circle

Ja. Jeg har selvsagt min egen kjære cowboyhatt, og ja, jeg er en hund etter god country, og ikke minst sterke stemmer som bærer en historie mye lengere enn selve ordene de formidler. Loretta Lynn er ei dame og en artist jeg slenger av meg den nevnte hatten for, når som helst, og i alle fall nå som jeg har lyttet til Full Circle, kvinnens siste album i en lang rekke som beveger seg mer enn et halvt århundre tilbake. Lynn debuterte i 1963 med albumet Loretta Lynn Sings. Dette er såvidt jeg kan telle hennes 55 studioutgivelse, og bare det aspirerer lett til en utmerket dronningtittel. Og du. Loretta har definitivt stemmen og troverdigheten, verdigheten og sjelen som jeg snakker om når jeg sier at en stemme kan fortelle mer enn selve ordene den uttaler. Loretta Lynn formidler mer enn selve historien som ligger i sangen. Hun formidler et liv og en kultur, et landskap og en tradisjon som er like viktig som selve musikken vi mennesker er så avhengige av, uansett om vi er klar over det eller ei. Denne dama puster nytt liv i hva som helst. Selv låter vi har hørt alt for mange ganger, blir interessante og viktige på ny når Loretta legger sin sjel rundt dem, og pakker dem inn i dyp kjærleik. Nei. Jeg tuller ikke. Dette er MOR, folkens. Bare hør på "Always On My Mind". Det skulle ikke være mulig å gjøre denne vital igjen. Men det er akkurat det hun gjør. FOR en kvinde. FOR en kvinde!
Hun var virkelig på hugget da Jack White var med sist, og denne gangen er hun minst like relevant og viktig, for å bruke et par håpløse begreper. Denne gangen har hun dessuten med seg veteraner som Elvis Costello og Willie Nelson, og det ender sjeldent opp som et minus. Tvert i mot.
Jeg klarer ikke å trekke frem noen favoritter etter så liten tid med denne skiva, men jeg sanser momentant og bombesikkert at utgivelsen bugner over av nettopp favoritter. Fremtidige favoritter. Albumet er nydelig og innsiktsfult produsert av Lorettas egen datter, Patsy Lynn Russell og Johnny's eneste sønn, John Carter Cash. Dette er gull folkens. Så rent som det kommer.

https://open.spotify.com/album/7qOeAZowxp4t7aO6GURjK2

Kategorier