Sju Kjappe #6

På den sjette utgaven av spillelista Sju Kjappe er det utelukkende norske bidragsytere, og alle som en er i tillegg fabelaktige artister vi i The Wilhelmsens setter veldig pris på. I tillegg er de selvsagt plateaktuelle, med knakende flotte utgivelser bak seg denne høsten. Signe Marie Rustad slapp i september nydelige Hearing Colors Seeing Voices, mens Stein Torleif Bjella måneden etter slapp kritikerroste Gode Liv. Uka etter slapp Hellbillies vel så kritikerroste Søvnlaus, der spesielt Lars Håvard Haugen imponerer heftig med sine riff og lekre melodilinjer. Kim Wild fra Skien er alltid på farta, og alltid i studio, og denne høsten har han sluppet knalltøffe So Unhip It Hurts med sitt kjære Neperud, et album som er en altfor godt bevart hemmelighet. Olav Larsen tok sine medmusikanter i The Alabama Rodeo Stars med seg i studio og spilte inn Gospel For Non-Believers, et album som fikk Ole Morten i skikkelig hallelujah-stemning.

At alle disse nydelige musikerne har vært gjester hos oss er intet mindre enn fabelaktig, og noe jeg og brodern er veldig takknemlige for. Mer enn tretti musikere har siden oppstarten av The Wilhelmsens svart på våre sju spørsmål, de aller fleste med en overraskelse eller to på lur, og i tillegg til å bli "kjent" med dem vi normalt bare lytter til så får vi rett som det er strøkne tips. 

Denne gangen er det derimot langt mer rutinerte og kjente artister på spillelista. De fem obligatoriske Tom Waits-låtene er selvsagt med, i tillegg til Beatles, Stones, Leonard Cohen, Traveling Wilburys, Led Zeppelin og The Velvet Underground. Av norske bidrag finner vi den ubegripelig dyktige gitaristen Annar By her, sammen med Razika, Tom Roger Aadland, Carsten Holt og Tønes. Og, det er på sin plass å takke Olav Larsen, som fikk meg til å endelig sjekke ut Tønes. Takk for det. Tønes har gitt meg mange fine (og flirfulle) øyeblikk de siste par månedene.

Kos dere!

https://open.spotify.com/user/johnnywilhelmsen/playlist/3LAIFFgNl17dD9AWHCl2hf

 

Kategorier