Sju Kjappe: Henry Johnsen

Tromsø-bandet The Northern Lies er ute med sitt andre album i disse dager, og i den forbindelse er gitarist og vokalist Henry Johnsen ukas intervjuobjekt i "Sju Kjappe". Albumet White Desert Blues ble sluppet i går, og i kveld spiller de for et stappa Kulturhus i Tromsø. Det er med andre ord en travel herremann som har tatt seg tid til å komme med spreke og interessante svar, svar som tikket inn kl.0100 i natt. Til daglig er han installert bak disken på Blårock, så vi snakker her om en kar som puster og ånder rock'n'roll. 

Henry var i sin tid sjef i det dritstilige garasjerockbandet The Considerate Lovers, et av de tøffeste bandene Ishavsbyen har fostret i dette årtusenet. De som ikke har sjekket dem ut bør gjøre det straksens, f.eks. beintøffe The End som ligger ute på Spotify. At han i tillegg er en blodfan av Reigning Sound, og nå spiller i et band som blander country, rock, pop og folk, sier veldig mye om den musikalske spennvidden. Jeg har en stygg mistanke om at svarene hans vil harmonere veldig med min egen musikksmak.

The Wilhelmsens kan ikke annet enn å takke og bukke for utmerkede og utfyllende svar!

Hva er ifølge Henry Johnsen tidenes fem beste album?

Sykt vanskelig spørsmål, da! Trodde dette skulle være sånn lett kosespalte. Ok, hvis jeg må velge fem favorittalbum, så tror jeg nok det må bli disse. Ikke i noen spesiell rekkefølge, da.

Reigning Sound - "Too Much Guitar"
Nick Cave & The Bad Seeds - “Let Love In”
The Gun Club - “Miami”
Oblivians - “Play 9 Songs With Mr. Quintron”
Bob Dylan - “Highway 61 Revisited"

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=DfGEoQJVniM[/embed]

Ahhh.. Det ble jo fem sykt bra album av det spørsmålet, da. Fem band/artister jeg ofte trekker fram selv i en sådan stund. Greg & Jack, Nick & Jeffrey, og så Bob, selvsagt. Herlig! 

Om du fikk velge vilt og uhemmet blant alle musikere på planeten, hvem hadde du sett på samme scene? Bandet skal bestå av en trommis, en bassist, en gitarist, en keyboardist og en vokalist, og du kan ikke plukke mer enn et medlem pr band. Du bestemmer selv om du vil ha med levende eller døde.

Da må jeg ta Neil Young på gitar, Keith Moon på trommer, Mark Lanegan på vokal, Leslie Hardy (fra Murder City Devils) på orgel og Ida Karoline Nordgård på bass. Og bandet skal hete Dead Heroes, selv om bare en i bandet egentlig er død.

 

Det bandet der! Tror det kan bli gnisninger mellom Keith og Neil, og da er det godt at Mark er der for å roe ned gemyttene. Regner forresten med at bassisten "din" blir fornøyd med dette svaret. Litt av et band hun blir med i..
Hva var det første albumet du kjøpte, og hvor kjøpte du det?

Åh, herregud. Blir flaut å svare på dette. Tror den første cd’n jeg kjøpte som ikke var en singel må ha vært noe sånn som soundtracket til The Julekalender. Husker vi hørte mye på den i bilen en stund, for vi syns det var så artig med sånn teit norsk-engelsk. Men jeg kan unnskylde meg med at dette var lenge før jeg begynte å tjene egne penger, så fikk vel sikkert spenn fra folkan til å kjøpe det. Ergo det var de som kjøpte den til meg. Jepp!

 

Haha! Har pinadø den cd'en der selv, med Travelin' Strawberries. Rart at man har brukt tid på låter som "The Støvel Dance" og "It's Hard To Be a Nissemann". Og jeg brukte penger jeg hadde jobbet hardt for.
Kan du tipse våre lesere om en låt som gjør deg absurd fornøyd med tilværelsen, og en som er jævligere enn brunost på pizzaen?

Alle som ikke har hørt låta ”Waddlin’ Around” med The King Khan & BBQ Show burde gjøre seg selv tjenesten å sjekke den ut med en gang. Dette går det ikke an å mislike, og den levner alltid et smil på munnen min.

Den jævligste sangen jeg noensinne har hørt er ”Big Big World” av Emilia. Det var en stor hit på slutten av 90-tallet. Hater den.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=wFq2jkqaM-I[/embed]

"Waddlin' Around" er pinadø en lykkepille av en låt, ja. Et herlig band vi snakker om, King Khan & BBQ Show. Den der "Big Big World"-saken har jeg lyktes med å fortrenge, så den blir jeg ikke å spille igjen. Noensinne.
Hvilket album har Henry Johnsen høyest forventninger til i 2016?

Har stor tro på den nye plata til PJ Harvey, ettersom den forrige var så sykt bra.

 

Her kan du slenge meg og brodern på lista di. Vi hadde begge "Let England Shake" på våre Topp 10-lister i 2011, og digger dama.
Hvilket band eller artist er nærmest ditt hjerte av det som er avlet fram her til lands?

Mange norske band jeg virkelig digger. Både Madrugada og Ricochets er band som har betydd mye for meg opp igjennom årene. Men jeg har egentlig lyst å trekke frem et annet litt mer ukjent band, nemlig fantastiske Gringo Bandido fra Halden. De er virkelig one-of-a-kind i norsk sammenheng, og har en helt fantastisk vokalist og låtskriver. De blander det beste fra garasjerock og country/western til en cocktail av rock ’n’ roll som de aller fleste fans av sjangeren kommer til å digge vilt. Men dessverre er de et band som har forblitt mer eller mindre obskur for de fleste.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=KdM5IDuPO4w[/embed]

Hah! Her må jeg bare komme med verdens største, helvetes AMEN! For et stilig band, og for en kul og dyktig fyr Christian Sandaker er. Det verste av alt er at de kommer ut med ny skive i løpet av sommeren (krysser alle fingre som kan krysses), og det er nok det albumet jeg gleder meg mest til i 2016. Herregud så godt å høre, mister, at vi er flere som digger Halden's Finest.
Så det store spørsmålet her hos The Wilhelmsens. Hva er din favorittlåt med Tom Waits?

Ah. Igjen, sykt vanskelig spørsmål! Her er det egentlig ALTFOR mye bra å velge mellom til å bare ta èn låt. Men hvis du tvinger meg til å velge tror jeg en av de første som vil poppe opp i hodet mitt er ”Hoist That Rag” fra skiva Real Gone. Fantastisk låt hvor Tom Waits skrur opp Tom-Waits-O-meteret på vokalen på maks, pluss at den inneholder en av de kuleste gitarsoloene som noensinne er laget.

Dæven døtte! "Hoist That Rag" er et erkeekte mesterverk, og en låt som alltid er fryktelig nær når jeg skal introdusere Tom Waits for noen. Og så er det jo favorittlåten til kona mi. Litt av ei kone, altså. Nydelig!

Avslutningsvis må jeg bare "beklage" alle videosnuttene, men sånn blir det når svarene er så innihelvete herlige. Takk så meget for "praten", Henry Johnsen, og lykke til i fortsettelsen med The Northern Lies.

Kategorier

Mer om samme artist