Sju Kjappe: Tor Thomassen

Tor Thomassen har vært en særdeles opptatt herremann de siste par ukene. Siden hans The Late Great slapp debutalbumet Songs From The 21st Century har det gått i ett. Dagen før plateslippet spilte de en intimkonsert på Backbeat, Tromsøs nydelig platebutikk, mens de på utgivelsesdagen fylte Driv. Lørdagen etter var de i Oslo, og jeg regner det som sikkert at de frammøtte fikk se og høre en heidundrende konsert. Så har det vært radiointervju, de har vært ukas norske band på Spotify, og de fleste vil rett og slett ha en bit av Thomassen.

Det vil vi i The Wilhelmsens òg, selvsagt, og hadde ikke jeg gått rundt i ammetåka for tiden, så ville intervjuet vært unnagjort for to uker siden, men siden jeg glemte å sende spørsmålene til Tor, så ble det noen dager med utsettelse. Men, den som venter på noe godt, og så bortetter, de får pinadø svar som lukter svidd. At denne mannen ikke kan gjøre venstrehåndsarbeid når det kommer til musikk vet vi, og nå vet vi at han heller ikke har det i seg når det kommer til musikknerding. Sånn elsker vi. Og vi liker det ekstra godt at han har tatt seg tid til å legge ved videoer av sine valg, sånn for å ta litt av arbeidsbyrden vekk fra oss.

 
Gratulerer med et fantastisk album, Tor.  Songs From The 21st Century ble nærmest selvsagt belønnet med en 6'er av oss her hos The Wilhelmsens, men det er ikke den fabelaktige skiva vi skal snakke om nå. Her er det bare musikknerderier som gjelder, så først; hva er ifølge Tor Thomassen tidenes fem beste album?
 

Takk! Her er omsider noen ord Johnny. Håper det funker fint. La til noen YouTube-linker. 

5 beste album er jo en umulig oppgave, men i dag blir svaret som følger:

1. Bob Dylan - Highway 61 Revisited
2. The Beatles- Revolver
3. Townes Van Zandt- Our Mother The Mountain
4. Neil Young- On The Beach
5. Jackson Browne- Late For The Sky

 

Ikke overraskende er alle valgene dine med helt til oppløpssiden når jeg selv skal sette opp ei sånn liste, og Townes sitt mesterverk er alltid med.Om du fikk velge vilt og uhemmet blant alle musikere på planeten, hvem hadde du sett på samme scene? Bandet skal bestå av en trommis, en bassist, en gitarist, en keyboardist og en vokalist, og du kan ikke plukke mer enn et medlem pr band. Du bestemmer selv om du vil ha med levende eller døde.

Levon Helm på trommer er opplagt. Sinnsyk trommis og synger i tillegg bedre enn de fleste vokalister.

Så lar vi Ray Manzarek boltre seg fritt på bass og tangenter slik han gjorde i The Doors.
Jeg synes Neil Young er en av verdens beste gitarister gjennom tidene. Så han får jobben i dette bandet.
Backstage sitter Dylan og skriver tekstene, Elvis Presley og John Lennon korer og i front står Emmylou Harris.
 
 
Levon Helm, ja. En av de fineste fyrene som har vandret på jorda. Og så er det fryktelig kjekt at du trekker fram gitaristen Neil Young. Han får ikke mye kred fra gitar-"ekspertene", men det han drev på med spesielt i perioden 1969-1975 var ville greier. Og han har ikke akkurat blitt pensjonist heller. Frekt med Elvis og Lennon som korister, og det for dama som slo seg opp som korist/harmonisanger for Gram Parsons.
Hva var det første albumet du kjøpte, og hvor kjøpte du det?

 
Kjøpte sikkert mye rart tidlig i tenårene men husker godt da jeg for mine egne oppsparte midler kjøpte The Freewheelin' Bob Dylan på Platebaren i Tromsø.
Da var det gjort. Har vært hekta siden.
 
Det kule med å vokse opp som platejunkie i Tromsø var jo at tilgangen var jævla bra. På platebaren hadde jo Kent og Alf full kontroll på det obligatoriske stoffet , så kom Egon og startet feedback
og før du viste ordet av det sto du med importert bootleg vare i handa. mmmmmmm... Deilige tider det der!

I dag er det Kari og Robert på min favorittsjappe Backbeat som leverer varene på høyt nivå. Så ingen abstinenser her i byen altså!

 

Faen, det var tider. Begynte selv å handle musikk på slutten av 70-tallet, og tar jeg ikke mye feil var det fem eller seks platebutikker i Tromsø sentrum. Kent fikk mange av mine sårt opptjente kroner fra avissalg og sommerjobber. Egon fikk store deler av studielånet mitt, og pengene jeg fikk for å pushe øl på Blårock. Og, det er vanskelig å være uenig med deg; Kari & Robert dekker så definitivt behovet jeg har for vinyl. Og det i verdens triveligste sjappe.
Men, du, kan du tipse våre lesere om en låt som gjør deg spinnvill av glede, og en låt som får deg til å ville rive av deg ørene?

 
'Down At The Nightclub'  med The Creeps! Fra det helt hinsides fantastiske albumet 'Enjoy The Creeps'.  Spilles høyt!!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=kgAKK50CC5I[/embed]

Blir verre å finne en som får meg til å rive av meg ørene. Pleier å fortrenge slike låter.... Når jeg tenker meg om NEKTER jeg å "tipse leserne" om noe dårlig musikk. Slike tips får man jo gratis på fjernsynet i beste sendetid mens fredags tacoen fortæres i kor.
 
Så her kommer heller en til nydelig låt: Quiet Life med låta 'Record Time'. Sjekk ut hele plata 'Wild Pack'.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=UOFhC-xvRxQ[/embed]

Hmm.. Vi begynner å ane at det er mange musikere som ikke liker å komme opp med låter som er djevelsk kjipe. Selv har jeg en liten million radiohiter som får meg til å bli fysisk uvel. Men, to lekre låter som erstatning får duge, og Wild Pack skal sjekkes ut.
Hvilket album har du høyest forventninger til i 2016, sånn bortsett fra ditt eget, da?

 
Gledet meg stort til Daniel Romanos album som kom denne uka og det innfrir så til de grader. 5-6 gjennomlyttinger og det høres ut som hans beste allerede.
Hadde også høye forventninger til PJ Harveys flotte album som kom for en måneds tid siden.
 
 
Romano har lagd et ekte mesterverk, ja, noe vi skrev noe om her hos The Wilhelmsens tidligere i uka. En klarere 6'er er det lenge mellom hver gang jeg hører. Og, PJ si skive er alt annet enn dum. Knall.
Hvis vi beveger oss hjem, og det i ei tid der norsk rock virker å stå sterkere enn noensinne, noe bl.a. du skal ha en del av æren for; hvilket band eller artist er nærmest ditt hjerte av det som er avlet fram her til lands?

 
Kom til å tenke på The Jessica Fletchers her om dagen. Hvor ble de av? Fy faen for noen knallerter av noen låter de hadde.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=f-g8pMbGkZE[/embed]

Ellers er en av mine favorittplater 'Nykter' med Joachim Nilsen. Fantastiske låter og tekster på den plata.
Her er låta 'For Pen'
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=2k0mfghmetg[/embed]

The Jessica Fletchers, ja, hvor ble de av? Ikke vet jeg, men låten "din" husker jeg jo veldig godt. Og Jokke er alltid et utmerket valg!
Så det store spørsmålet her hos The Wilhelmsens. Hva er din favorittlåt med Tom Waits?
 
Elsker låta 'Make It Rain' fra albumet Real Gone er det vel. Har hørt mye på det den skiva.
 
Ja, faen, for en låt. Real Gone er ei skive jeg selvsagt er veldig, veldig glad i, og det er litt morsomt at en del av våre gjester velger seg låter fra denne. Din gode venn og kollega Henry Johnsen valgte seg jo "Hoist That Rag" for noen uker siden, så det er åpenbart at det er lite å utsette på musikksmaken til Tromsøs fineste musikere. 
 
Uansett, tusen hjertelig takk for at du tok deg tid til denne runden, og masse lykke til med platesalg og konserter.

Kategorier