Sju Kjappe: Inge Bremnes

Foto: Ivar Waage Johansen

Inge Bremnes er en ung nordnorsk artist og låtskriver fra Kvæfjord i Troms. Med sitt personlige uttrykk og særpregede stemmemateriale, flettet sammen med inspirasjon fra blant andre Jeff Buckley, Coldplay, Sigur Rós og Ásgeir Trausti, har Inge imponert på konserter og turneer både i England og Norge. Han er sønnen til Ola Bremnes, som helt klart er som en bauta å regne når det kommer til Nord-Norsk visetradisjon. Vi er så heldige å ha han med her i sju kjappe i forbindelse med at hans debutalbum som ble sluppet i går, fredag 17 februar. Så, la oss nå bare gå rett på sak.

Hei Inge! Hva er ifølge deg tidenes fem beste album?

 

Bon Iver – Bon Iver

Jeff Buckley – Grace

Emilie Nicolas – Like I´m A Warrior

Ásgeir Trausti – Dyrð Í Dauðaþögn

Nohr – Offer/Bøddel

 

Bon Iver er jo bare fantastisk, og Jeff's Grace... En klassiker av rang. Ellers stiller jeg litt blank her, men sånn må det jo være av og til... Kan du være så elskverdig at du setter sammen det stiligste bandet du kan tenke deg? Det skal bestå av en trommis, en bassist, en gitarist, en keyboardist og en vokalist, og du kan ikke plukke mer enn et medlem pr band. Du bestemmer selv om du vil ha med levende eller døde.

 

Matt Corby – Vokal

Jón Þór Birgisson – Gitar

Susanne Sundfør– Keys

Michael League – Bass

Martin Horntveth – Trommer

 

Denne var vanskelig!

 

Ja, det skal ikke være lett. Jeg er sikker på at dette hadde blitt litt av et orkester, selv om jeg ikke kjenner så alt for godt til alle de nevnte. OK. Hva var det første albumet du kjøpte, og hvor kjøpte du det, og hvorfor kjøpte du akkurat det?

 

Mew – Frengers, kjøpt på platekompaniet i Harstad. Fikk det varmt anbefalt av søstra mi, angret ikke et sekund.

 

Der har vi et flott poporkester jeg ikke kjenner for godt. Melodismeder, har jeg hørt. Kan du tipse våre lesere om en låt som gjør deg euforisk, overlykkelig og klar for nærmeste pub, og en låt som gjør noe bortimot det motsatte...

 

Pokemon-sangen. Definitivt. Setter du på Digimon-sangen derimot…

[embed]https://youtu.be/JuYeHPFR3f0[/embed]

 

OK, jeg får bare tro deg på det. Glad er glad, det er det som teller. Dette er gresk i mine ører, og jeg skjønner ikke gresk. En fontene av lykke der, altså... Og igjen, jeg tror deg selvsagt.

Nuvel. Hvilket album har du høyest forventninger til i 2017?

 

Asgeir Traustí. Det blir så bra.

 

Skjønner at jeg blir nødt til å sjekke ut denne artisten, i og med at jeg liker albumet du slapp i går, og som kommer omtalt her førstkommende mandag. Hvilken musiker/band/artist er nærmest ditt hjerte av det gamle Noreg kan by på i dag?

 

Åh, det er så mange. Altfor mye bra fra Norge for tiden. Akkurat i dag er kanskje Emilie Nicolas på en knepen førsteplass, men spør du i morgen er det kanskje Moddi, AURORA, Highasakite, NOHR eller Susanne Sundfør.

 

Ja det florerer for tiden, og takk skal du ha for at du får meg til å føle meg som en dinosaur. Det er sikkert vel fortjent, og jeg trenger nok å se meg litt mer om i musikknorge, selv om jeg aldri før har vært så oppdatert som nå... Sundfør er meget dyktig, og Moddi kan sine viser. Så: Hva er din favorittlåt med Tom Waits?

 

Lonely, fra Closing Time-plata. God gammel klassiker.

 

[embed]https://youtu.be/JSppKNXzgYY[/embed]

Ah... Et utsøkt valg. Sjelden er ensomheten så ensom og alene som i akkurat den låta. En helt avsindig stemning, en ubetalelig atmosfære med et piano og med en klang som rekker herfra og helt til månen.
Takk for praten Herr Bremnes. Det var meget hyggelig. Ønsker deg lykke til med nyskiva. Take care!

Kategorier