Sju Kjappe: Kristopher Schau

Ukens gjest trenger vel (sikkert som snus, ass) ingen nærmere introduksjon i og med at mannen har vært rikskjendis og entertainer i årevis allerede. Men, det kan fort være på sin plass og si at han som rocker og ikke minst, låtskriver, har hatt en stigende kurve hele veien siden han først løftet blyanten og begynte med denne kunsten det er å skrive låter. Som sjef i The Dogs, viser han stadig hva som bor i han, og som gjest her hos oss i TW, peiser han ut sine svar, kjapt og rett fra hofta. Jeg ler fortsatt av alt denne fyren å klemt i kjeften - på TV, men DET er en annen historie. Så la oss bare se hva mannen har svart på vår lille "lek":

Hva er ifølge Kristopher Schau tidenes fem beste album?
Dette forandrer seg hele tida, men idag er det disse:

Riverboat Gamblers - To the confusion of our enemies

Dead Moon - Crack in the system (fordi det er der du finner "It's OK")

Ramones - en hvilken som helst "best of".

Buck Biloxi and the Fucks - Street of rage 

Giant Eagles - Giant Egos

Hoy... Et par stødige tips der altså. Ramones ja. Utvilsomt. Det beste bandet ofte. Og "It's OK" er kanskje rockens psykeste og feteste låt... Det høres ikke så jævla "OK" ut på mange måter, men det blir alltid det. En låt som teller helt hjem og ut igjen. Elsker den.
Kan du være så elskverdig at du setter sammen det stiligste bandet du kan tenke deg? Det skal bestå av en trommis, en bassist, en gitarist, en keyboardist og en vokalist, og du kan ikke plukke mer enn et medlem pr band. Du bestemmer selv om du vil ha med levende eller døde.

Fredrik Gretland - trommer
Egil Hegerberg - bass
Mike Wiebe - vokal
Peter Tjølsen - gitar
Pål Erik Gulliksrud - keyboard
Hm. Steike! Litt av en gjeng det derre... Uventet nok og fiffig som bare faen. OK. Hva var det første albumet du kjøpte, og hvor kjøpte du det?

Marius Müller - Den Du Veit.
På kassett. Kjøpt på leirskole av mora hans, som var lærer for en av de andre klassene fra en annen skole som også var der. 

Disse leirskolene... Minner. Undrer på man fortsatt holder på med sånt. Tøft førstekjøp under fine omstendigheter der altså. Minner meg om da jeg var på leirskole i 1978, og da Gasolin', Elvis og Beatles sto for lydsporet... Kan du tipse våre lesere om en låt som gjør deg euforisk, overlykkelig og klar for nærmeste pub, og en låt du bare får lyst å kverke så fort den dukker opp?

Riverboat Gamblers - Ice Water. Fantastisk.
System of a Down - Chop Suey. Grusom.

[embed]https://youtu.be/jzDYwnfUDzA[/embed]

Yeah! Margetøff låt. Oppmuntrende er forbokstaven. Den andre der driter vi bare i å si noe om. Et margehelvete av en låt.
Hvilket album har du høyest forventninger til i 2017?

Devil and the Almighty Blues 
Tiltredes. Har klokkertro selv. Litt av et band det derre. Fedrelandet trenger sånt... Hvilken musiker/band/artist er nærmest ditt hjerte av det gamle Noreg kan by på i dag?

Kvelertak er norges desidert hyggeligste band.
Hyggelig goes a long way. Tungt og tøft band. Så til slutt. Hva er din favorittlåt med Tom Waits?

"Hold On".

[embed]https://youtu.be/WPnOEiehONQ[/embed]
Kanskje verdens fineste sang dette. Godt valg, Kristopher.
Takk for at du stilte til sju kjappe spørsmål i en travel hverdag.

Kategorier