Café Mono,18.august: The Cush (US) + support: Televishnu

Førstkommende torsdag, 18.august, er det duket for storfint besøk på Café Mono. Psych-rockerne i det texasbaserte bandet The Cush besøker hovedstaden vår, og med seg på moroa har de fått med seg våre egne i Televishnu. 

The Cush er i utgangspunktet en duo bestående av ekteparet Burette og Gabrielle Douglas fra Fort Worth, Texas. De startet begge musikkreisen sin i støypopbandet Buck Jones tidlig på 90-tallet, men da de skjønte at det bar inn i et nytt årtusen hadde de behov for endringer. De flyttet til Burlington, Vermont, og ga ut to album mens de bodde der. Etter retretten til Texas i 2010 har det blitt tre nye album, og de har blitt en kvartett. Fjorårets Trancendental Heatwave (Follyphone Records) er nok bandets sterkeste album, og brorparten av materialet de spiller på årets Europa-turné kommer fra nettopp denne skiva. 

At bandet har varmet opp for og spilt sammen med artister som James McMurtry, Heartless Bastards, Broken Social Scene, Cat Power, Centro-matic og Deerhoof borger for kvalitet. På sin andre tur til Europa besøker de altså endelig Norge, og etter å ha spilt for et utsolgt og euforisk Noa Bakehouse på Isle Of Man så sent som i går, er det ikke fritt for at de som tar turen til Mono kan ha store forventninger. Digger du rocken din psykedelisk, er  shoegazing din greie, eller er du en spacerocker, så er det egentlig ingenting å nøle med; The Cush er noe for deg.

Før texanerne entrer scena vil du være god og varm etter en solid dose nord-norsk, trondheimbasert psychrock servert av Televishnu. Kvartetten har hatt en rolig periode i et par år, men skal nå igjen kjøre på for fullt. Fra Trondheim meldes det om et band i stålform, som gleder seg voldsomt til denne giggen, og det betyr at vi kan glede oss enda mer.

Som om det ikke er mer enn nok med en kul konsert, så vil vi i The Wilhelmsens dele ut billetter til et par av våre lesere. Det eneste vi lurer på er: hva er din favorittlåt med The Cush? Om du ikke har en favorittlåt, så er det bare å gjøre noe med det nuh, og skrive ned tittelen på Facebooksiden vår.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=dKEbSyit55o[/embed]

Kategorier