Christmas For Cowboys (CCAP)

Checkpoint Charlie Audio Productions (CCAP) gir oss årets fineste julegave, om en julegave må ha et innhold om og for jula. Christmas For Cowboys er det fineste julealbumet du kommer til å høre i år, om du bare har en liten hang til country og rock, samt setter pris på en av verdens fineste stemmer. Gjengen bak skiva kommer fra Stavanger, og fordeler seg på fire band - Helldorado, The Tramps, The Brigade og Flying Shoes. Nå kan det virke som et helt prosjekt å samle sammen så mange band for å spille inn disse julesangene, men dette er langt enklere når man stort sett har med de samme musikerne å gjøre. For variasjonens skyld spiller de altså under forskjellige bandnavn, og selv om vi snakker om de samme folkene så blir resultatene såpass forskjellige at det virkelig føles som fire forskjellige band. At alle mann har beina godt plantet i americanafeltet er fellesnevneren her (i tillegg til det ikke helt ubetydelige at det stort sett er de samme karene), og har selvsagt gjort sitt til at de fineste av de fine countryjulesangene er valgt.

The Band sin «Christmas Must Be Tonight» er og blir en personlig favoritt, her spilt av Flying Shoes. «Pretty Paper», Willie Nelson sitt lille juleepos er en annen julesang jeg liker, og det gjør jeg ikke mindre etter at Helldorado har gjort den til sin egen. Jackson Browne sitt julebidrag på skiva er «Rebel Jesus», og denne har pinadø vokst seg til en viktig julesang for meg fra og med denne skiva. Det har The Tramps sørget for. John Prine er en nydelig singer/songwriter, og hans «Christmas In Prison» måtte naturligvis med her. Mitt favorittektepar i americanaverdenen, The Handsome Family, er óg representert med nydelige og alkoholiserte "So Much Wine".  The Brigade gjør virkelig ikke skam på låten, og har du ikke hørt den før så anbefaler jeg at du gjør noe med det. Sjekk for all del ut originalen, om ikke annet så for å bekrefte at siddisene virkelig vet hva de holder på med.

Tittelåten «Christmas For Cowboys» er skrevet av Steve Weisberg, men det var altså John Denver som virkelig gjorde låten kjent. Heretter er det soleklart at det er Flying Shoes sin versjon som gjelder, for makan til jobb karene gjør blir du ikke å høre denne jula. "Blue Christmas Lights" er gjort av både Buck Owens og Chris Hillman tidligere, og versjonen til The Tramps står virkelig ikke tilbake for noen av de.

De sju første låtene er vakkert og stilig presentert, med julebudskapet lurende bak all honky tonkingen, og er du ikke i julestemning så er du rett og slett ikke en sucker for x-mas. Men, det er fortsatt et ørlite håp. Albumet avrundes med "Little Altar Boy", en julesang The Carpenters og Glen Campbell har spilt inn tidligere med stor suksess. Hvis du ikke ender opp i juletåka etter å ha hørt Dag Vagle og hans Helldorado gjøre den så er det fordi du ikke vil havne der. Vagle synger så bra at julehårene mine står på julearmene mine, og jeg får et merkelig sug etter akevitt, juleøl og ribbe før albumet er ferdig.

Christmas For Cowboys er så bra at vi snakker om et julealbum som kommer til å følge meg til jeg er ferdig å feire jul, og forhåpentligvis skal jeg klare å sørge for at mine barn implementerer det i sine julefeiringer. Det føles allerede som om det er en tradisjon å spille dette albumet på julaften i Torsken på Senja.

God jul, rockere og andre finfolk! Nyt..

https://open.spotify.com/album/4I8sSjbcHs7YWw6LNgAEbE

Kategorier