Daniel Romano - (Gone Is) All But A Quarry Of Stone

Jeg digger Daniel Romano. Jeg synes at han og Sturgill Simpson er countrymusikkens heftigste innovatører, som har tatt denne herlige musikkformen noen steg videre de siste par-tre årene. Selv om jeg er en punker i sjela, og elsker rocken min med vreng, feedback og så skitten som mulig, så vet jeg å sette pris på gode singer/songwritere som virkelig har noe på hjertet, og klarer å formidle det med å ta i bruk tradisjonelle instrumenter som bass, gitar, trommer og fele, men heller ikke er redd for å mikse inn orgel, blåsere og ytterligere strykere. Og det er her canadieren Romano kommer inn med pomp og prakt.

Han er fra Welland, Ontario, en by som en gang var en viktig industriby i nærheten av Niagara Falls, men som i dag ligger med brukket rygg, etter at folket med pengene trakk seg ut, og arbeidsledigheten tiltok. Romano spår at dette vil ramme flere om ikke skjeen tas i ei annen hand, og framstår dermed som en liten profet. 

No masters no more in the world we implore
The state of our age shall be thrown to the shore
If not for the colours that glow ‘neath the sun
No beauty for anyone

Romano høres ut som en ung Dylan her, og som ikke det var nok så ser han pinadø ut som Bob anno 1966. Nå er han ikke den første som har blitt sammenlignet med den gamle mester, men her aner jeg at hans nye album, Mosey, som slippes på New West Records 27.mai, vil gi meg mange assosiasjoner i den retning. Jeg får uansett prøve meg som profet selv, og tipper at skiva vil ende opp på mange Årets Album-lister rundt om. Dette var ihvertfall en herlig smakebit.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=0gMwNKhdJ00[/embed]

Videoen viser Romano vandrende rundt i en by som mest av alt minner om en spøkelsesby. Ugresset vokser, husene er fraflyttet, og skrotet preger alle bildene. Og med sin grelle Adidas-treningsdrakt ser han ut som en kar som kunne glidd rett inn i en episode av Trailer Park Boys. Byen står igjen som et slitent og traurig steinbrudd, og sånt noe preger selvsagt byens innbyggere. Jeg aner at Daniel ser for seg mange som vil bo på campingplasser om ikke ting endrer seg, og at det eneste salget som vil øke i årene som kommer er salget av treningsdrakter og grilldresser. 

https://open.spotify.com/album/2pM34sQmsEvKz6F1bIwDBu

Kategorier