God Don't Never Change: The Songs of Blind Willie Johnson

 

Blind Willie Johnson, som levde sitt liv mellom 25.januar 1897 og 18.september 1945, hadde en stemme som lett hadde skremt djevelen tilbake ned i det svarte hullet sitt. Til og med Far, Tom Waits, kommer litt til kort sammenlignet med den røsten. Nei, faen. Det trekker jeg tilbake. Jeg vet ikke hva som kom over meg.
Texaneren har etterlatt seg en arv det alltid er på høy tid å feire. Mange har gjort det før og mange gjør det fortsatt, men det er likevel på tide at dette albumet kommer akkurat nå. Her har altså et fint knippe artister gjort ære på legenden. Prosjektet heter God Don't Never Change, etter låten med samme navn, og jeg er her for å fortelle deg at det tar pusten fra meg og klistrer et svært glis i trynet mitt. Alle involverte, det vil si Tom Waits, Lucinda Williams, Trucks & Tedeschi, Cowboy Junkies, The Blind Boys of Alabama, Sinead O'Connor (hun drar ned helhetsinntrykket, men drukner heldigvis i de andres kvalitet), Luther Dickson, Maria McKee og Rickie Lee Jones, gjør en formidabel innsats, noe som har resultert i en aldri så liten fornøyelsespark for oss som setter pris på udødelig musikk som betyr mer enn hitlister og salgstall. God Don't Never Change: The Songs of Blind Willie Johnson, er en gave til enhver musikkelsker. Vi snakker tross alt om låter som er som små bautaer i musikkhistorien. Sanger som vil komme til å overleve helt til den siste av oss serverer sitt siste åndedrag. Mine to favoritter her, er åpenbart de Tom Waits leverer - altså The Soul of a Man og John the Revelator. Ikke bare for at det er han, Far - men bare mest derfor.
De to er selvsagt i en klasse for seg, selv om alle gjør sitt aller ypperste og leverer varene med stor respekt i en heidundrende fest av en låtsamling. Det er ikke et sekund dødtid her (om vi ser bort fra - you know who).

Her er en lenke.

Kategorier