Pete Yorn - Arranging Time

Jeg lyttet en god del til Pete Yorn i 2001 da han slapp sin debut, Musicforthemorningafter. så nettopp derfor stoppet jeg litt opp ved denne nye skiva. Men det er nå 15 år siden, og i all denne tiden mellom da og nå, har mannen vært langt under min radar. Det er lett å høre at mannen fortsatt kan lage popmusikk i både og dur og moll, uten at det sånn helt uten videre sier så alt for meget.
Arranging Time er Yorn's syvende full-lengder, og den slår meg, med fare for å virke en smule sjåvinistisk, som et lite frieri til unge kvinner som setter pris på lett fordøyelig popmusikk med uskyldige undertoner. Det er ikke noe galt med det i min verden. For all del. Alle trenger sin musikk.
Jeg finner dette nye albumet temmelig ujevnt på låtkvalitetfronten, for å si det litt pent. Åpningen, "Summer Was a Day" er dog en helt nydelig sak som kan dra en mann i tanker om Beck i deppemodus, f.eks, mens andre låter (de fleste) faller fort ut av minneboken før de i det hele tatt har havnet der.

New Jersey fødte Pete har nok mistet det grepet han for en stakket stund hadde på undertegnede, for her er det langt mellom det som kan kalles høydepunkter. Det er et og annet vakkert parti gjemt der inne mellom gjespene, men langt i fra nok til at jeg blir å bruke mer tid på dette nye opplegget hans. Hadde jeg vært en ung pige på jakt etter romantiske føleser ut av intet, ville jeg nok omfavnet musikken, og kjent litt på den fantastiske følelsen som ligger i det å lengte etter kjæresten som antagelig er i militæret mens jeg ligger der å snufser mine ungpigetårer inn i den rosa puta vi kastet på hverandre i latter og glede like før han forlot og trakk i grønt.
Men jeg er en halvgammel, korpulent og fornøyd rocker som for lengst har kastet min siste pute på noen, og som kjenner at musikk som dette har mistet all sin effekt på meg. Heldigvis. Men jeg liker åpningslåta litt.

PS: Hadde jeg funnet en toerterning, noe jeg ikke gjorde, ville jeg nok klemt den inn her. De tre øynene du ser, er svake og halvåpne.

 

https://open.spotify.com/album/27YhQbNad2GPKg7VbxiRoW

Kategorier