September 2016

September ble en ganske så travel måned for The Wilhelmsens, og spillelista for september fylles selvsagt opp av artister og band vi omtalte. Noe mangler i Spotify, som Beasts Of Bourbon sitt mesterverk The Axeman's Jazz, men her er det allikevel masse snadder å kose seg med.

16 av de 22 låtene er norske, noe som bare betyr at vi fortsatt klarer å servere knakende fin norsk musikk. Og det er vi fornøyd med. Singelen til Bjella, "Alt Rundt Er Det Samma", er med, det samme er Flaata sin duett med dattera Maia, "Come Tomorrow". Men, september startet med en noe uvanlig omtale, av Mattis Kleppen & Resjemheias vakre og bunnsolide El Bokko, fortsatte med Ole Morten sine omtaler av Il Brutto, Dingus og Lucky Lips, før Simen hadde et gjesteinnlegg med anmeldelse av Ty Segalls siste prosjekt, GØGGS. Simen måtte senere i måneden skrive av seg det faktum at han hadde hørt "årets klart feteste album", Dolls Of Highland av Kyle Craft. Og den skiva bør flere sjekke ut, etter at de har lest omtalen.

Selv har jeg omtalt de ferske skivene til Baby Woodrose, The Handsome Family og Wovenhand, så helt ensretta norsk har jeg ikke vært. Men, den største "forelskelsen" denne måneden hadde jeg i Endelivsbilda, den feiende flotte skiva til Æ. At ikke flere har oppdaget Erling Ramskjell skjønner jeg lite av, men det er nå meg. Jeg havnet dessuten i Rogaland, med såpass forskjellige musikanter som blackmetalpønkerne i NAG og dritkule General Forsamling. Sistnevnte postet forøvrig en vakker liten snutt på Facebook-veggen vår, og har du ikke hørt den bør du gjøre noe med det.

Brodern fikk endelig skrevet noen ord om Blackstar, og tok helt av med Hasse Farmen sitt Livet Du Redder Kan Være Ditt Eget. I tillegg hadde han en euforisk omtae av Aadland sitt Dylan-album. Han sørget dessuten for at måneden fadet ut både vakkert og tøft, med omtaler av de ferske albumene til Signe Marie Rustad og Kråkesølv.

Så, her er ei knakende flott spilleliste du kan kose deg med i høstmørket.

https://open.spotify.com/user/johnnywilhelmsen/playlist/4O4rCxFB7A11dwpYq8Re7n

 

Kategorier

Mer om samme artist