21 artister det er lurt å sjekke ut i 2017

Siden TIDAL syntes det var så lurt å promotere spillelista "20 Norske artister du MÅ høre i 2016", så skal de få ei ny fin liste fra oss. Her er 20 band/artister som kommer med album i 2017, og som enten debuterer eller får altfor lite oppmerksomhet fra den gemene hop. Geografisk er det broderlig fordelt mellom nord og sør, og sjangermessig spriker det fra metall til country. Noe for enhver smak, med andre ord.

Ricky Komori debuterte nå i høst med The Hillside Stranger, men jeg har intrykk av at skiva passerte i kriminell stillhet, så jeg prøver meg igjen. Det samme gjelder mannen bak årets album, Carsten Holt. Hvorfor i alle dager spilles ikke låter fra Mundania Street på ymse radiostasjoner døgnet rundt? Og så har vi Fredrikstad-bandet Desertör. Det har løsnet noe i 2016, men på langt nær så mye som det burde. At de kommer med Vol. 2 i løpet av våren gir oss nytt håp, på samme måte som vi håper tøffingene i Vederkast vil knalle til med ei skive som sikrer dem 1000 spillejobber i året som kommer.

Ellers er lista stappa full av artister som vi i The Wilhelmsens er brennsikre på vil levere debutskiver det vil lukte svidd av. The Modern Times har riktignok gitt ut ei skive under navnet Red Headed Sluts, og Quarter Wolf har gitt ut skive tidligere, men det de kommer med i løpet av 2017 vil sørge for bakoversveis på mange. Sunshine Reverberation er tromsøbandet som vil slite med et absurd "forventningspress" fra oss, men hva gjør vel det når vi er sikre på at de vil levere varene? De eneste som kan konkurrere med Sunshine i forventningspress er The Violent Years, og det er ene og alene fordi de ga ut en EP som er grusomt kul.

Så, vi har veldig mye fint å se fram mot!

(Lista ble korrigert da jeg oppdaget at jeg hadde glemt ei av de skivene jeg gleder meg mest til i 2017. The Fat Rats, med Per Ivar Jensen i spissen, slipper sin rockabilly-fullengder om ikke altfor lenge. Det blir morsomt, det..!)

https://open.spotify.com/user/johnnywilhelmsen/playlist/43Iz8SmiGChlt2753jVUvT

 

Kategorier