Jack Stillwater - Sin City Border (Inner East Records)

[embed]https://youtu.be/jmRgxGhlpHc[/embed]

Som de fleste musikkinteresserte vet, slapp Jack Stillwater sitt tredelte prosjekt, The Farmer Trilogy, på LP sist høst, og fra nettopp det prosjektet slippes nå den knallflotte og fengende singelen "Sin City Border", som i disse dager også er å finne som stilig selvstendig video óg som lydspor i filmen "Kings Bay", der ingen ringere enn sjølvaste Kari Bremnes har en hovedrolle. For ikke å si, hovedrollen.

Terje Espenes synger som en ung og samtidig godt erfaren Steve Earle, og låten som har et fett driv i Earle-retning, vokser frem akkurat som en film om lengsel, ensomhet, harde takk og mye mer. Videoen er laget av Kristian Clifford, og den viser noen klipp fra filmen, og et kult band som snart bør ta folket med storm. LP-en fikk stående ovasjoner i den ganske presse på tampen av 2016, og det var meget vel fortjent.
Men nå. Legg merke til Terjes ansiktsmimikk, og si meg at du ikke er enig med meg i at han har den samme som nevnte Earle. Just saying.
Men nok om Earle. Både Terje og resten av gjengen har pondus nok til å stå helt for seg selv, og vi her i TW ser frem til den neste utgivelsen, som garantert kommer til å bli like formidabel som The Farmer Trilogy. I mellomtiden koser vi oss selvsagt med fjorårets mesterverk, og nå også denne videoen.

Filmen som handler om Kings Bay-ulykken i Ny-Ålesund den 5 november i 1962, der 21 mennesker måtte bøte med livet, og hvorav 11 av disse fikk sin endelige graplass der, har altså norgepremiere i dag den 27 januar.
Jeg har virkelig lyst til å se denne filmen som er regisert av Stig Svendsen, om ikke annet bare for å se hvordan den utmerkede låten flyter inn i historia.

PS: Om du mot formodning ikke har hørt The Farmer Trilogy ennå, bør du gjøre det her og nå. Dette er norsk americana fra øverste hylle, bare så du vet det.

 

[embed]https://open.spotify.com/album/3wEpFtnnIDECrqTGf2HuIq[/embed]

Kategorier