Blårock Bjudar På

Julebord kan være traurige pliktløp med absurd fyll, innpåslitne klåere, høyrøstede knalliser som brøler i begge ørene dine, dvask ribbe og altfor salt pinnekjøtt, og alltid den kjipeste musikken du kan tenke deg. Derfor er det godt å vite at jeg ikke skal på noe julebord i år. Jeg er fritatt. Og på toppen av det hele så inviterer Blå Rock alle som liker kul rock'n'roll til fest i Strandgata/Fiskegata den helga julebordene når sitt klimaks. Hit kommer folk som vet å håndtere sin Bayer, klåerne er andre steder, brølingen kommer etter en dritstilig låt, skal du spise så blir det byens beste burger, og musikken er av ypperste merke. Til helga blir det en heidundrende musikkfest, og kjenner du ikke din besøkelsestid så har du prioritert feil.

Hva er det som skjer i byens blå rock'n'roll-bule? Ja, de har skjønt at adventstida kan brukes til annet enn å stå i kø på kjøpesenter, blåse ut lys, tømme kontoen for å kjøpe saker du ikke trenger, eller spille julesanger av Kurt Nilsen og Sissel Kyrkjebø. Når andre har tre lys igjen å tenne, tenner de fyr på oss som elsker kul, norsk rock med å booke tre heftige band til det som forhåpentligvis blir den fineste juletradisjonen nord for Sinsenkrysset. Her skal jula blåses inn med riff og energi, for hør bare her:

WET DREAMS

Wet Dreams er et punka garasjerockband med Death By Unga Bungas vokalist, Sebastian Ulstad Olsen, i front. På mange måter er dette hans sideprosjekt, men samtidig snakker vi om et så fett band at de er langt mer enn det. Vi snakker om et superlag her, med øvrige medlemmer fra Warp Riders og FOAAAM, og de leverer definitivt som et. De spilte på Øyafestivalen i fjor, og har dessuten blitt plukket ut til by:Larm og Trondheim Calling, noe du kun blir om du har noe å komme med. Og, det har definitivt denne kvartetten. Sjekk ut Mini-EP'en de slapp i 2017, Cartridge Belt, og bli overbevist. Forhåpentligvis slipper de et album om ikke altfor lenge, og da er det jo stilig å vite at du så dem før de albumdebuterte.

 

SUNSHINE REVERBERATION

Har du ikke sett våre egne helter i Sunshine Reverberation så er det definitivt på høytid (!). Med to bunnsolide album i bagasjen, det ene et av årets feteste, har de låter nok til å fylle en helaften på Blårock. Garasjerock, psykedelia, krautrock; kall det hva du vil, knallfett er det åkke som. De får til og med jam- og progaktig shoegazing til å låte livsviktig, en kunst få forunt. Albumene er som sagt smashing, men det er live de virkelig leverer, noe det faktum at jeg har sett dem 8-10 ganger er et greit bevis på. Og at jeg gleder meg skikkelig til å se dem igjen. Gå ikke glipp av storsjarmørene Karl Erik, Jon Andre, Erik Sigurd og Roger, for her kommer det til å bli fyr i teltet.

 

KOSMIK BOOGIE TRIBE

Verdens beste rockeband anno 2018! Ikke mine ord, men dette er altså sagt av folk som vet hva de snakker om. KBT er uansett hva folk måtte mene om skitten, brutal, pubertal og hyperenergisk rock'n'roll musikk som får selv den dølleste nisse i godt humør. De har tre album på samvittigheten, og selv om debuten Balls, Bullets and Blues var dritstilig, så blir de bare bedre og bedre. Årets skive, We're Not Here To Fuck Spiders er så bra at det er teit. Liker du Motörhead, Cosmic Psychos eller Hard-Ons så er du virkelig in for a surprise. Eller, faen, liker du rock'n'roll så kommer du til å kose deg gløgg (!) ihjel. Herrefred, som jeg gleder meg til å se og høre KBT igjen!

En liten teaser på hva du har i vente. Tre kremlåter fra hvert av banda, og blir du ikke hypp på en tur ut til helga så kan du bare være hjemme og styre med kreppapir og krushunder. Det bør uansett bli fullt hus på Blå Rock, noe annet vil være smått pinlig. Skulle du ende opp med å stå på utsiden så er det krise, så kjapp deg å bestill billett! Kr.250,- (200,- for studenter) er årets røverkjøp på konsertfronten, hverken mer eller mindre.

Kjøp billett!

Her er en halv time av det som treffer deg midt i solar plexus på fredag:

https://open.spotify.com/user/johnnywilhelmsen/playlist/4fobWhyKOGtahGOJyNmly1?si=PivGvsklSHm5Iq_R6Azxrw

Kategorier

Mer om samme artist