Bukta På Bygda

I fjor på denne tiden var undertegnede tilstede på den dritstilige Moen Kulturlåve da Senjahopen samt Tromsøbandene Rumblin' Retards og Sunshine Reverberation herjet i timesvis. Det var ikke stille i fjøset et sekund, og et stappfullt lokale storkoste seg fra tidlig kveld til sene nattestimer. Jeg tror pinadø melkekyrne i kjelleren hadde en fabelaktig aften. Med denne suksessoppskriften friskt i minne skal Ragnhild Furebotten og den ivrige gjengen i Målselv gjøre dette konseptet enda bedre, og hvem er da smartere å samarbeide med enn folkene bak Buktafestivalen? Fasit er ingen, og dermed har de sørget for en perfekt match foran vårens vakreste, musikalske eventyr, og Bukta På Bygda er et faktum.

I tillegg til å hente tre knallsterke band, så vil Bukta-gjengen stille sammen med sine samarbeidspartnere. Og, som om ikke det er nok, så stiller de matglade og dyktige folkene bak Mathallen opp. Med andre ord blir det ikke bare knakende flott musikk å ta innover seg, det vil óg bli snadder å putte i seg i form av føde. God mat og rock'n'roll er en nydelig kombo, særlig når Mack sine leskende produkter er i umiddelbar nærhet. Det vil med andre ord bli en kveld for den berømte minneboka på Moen førstkommende fredag.

Jeg og brodern er veldig glad i mat, noe som vises greit, men det er først og fremst musikk vi er hekta på. Og vi elsker alle sjangre, bare musikken er gjort med innlevelse, baller eller kløkt, og selvsagt med låtskrivertalent i bunnen. Det er tydeligvis et minstekrav for Moen Kulturlåve-folkene óg, klokkeklart dokumentert gjennom årets bookinger. De tre bandene som skal spille for oss fredagskvelden (og natta), er alle omtalt av oss tidligere, alle har levert skiver som har fått terningkast 6, og alle er svindyktige liveband. Det er nesten som om dette er en minifestival i regi av The Wilhelmsens.

Hollow Hearts

Kvartetten fra Nordland, Troms og Finnmark slapp tidligere i år det forrykende country, pop, rock og americana-albumet Annabelle, og har siden spilt flere kruttsterke og kritikerroste konserter. De skal senere i år spille på Bergensfest, Sørøyrocken og Buktafestivalen, og undertegnede har sågar booket dem til Leirvaag Musikkfest i Gryllefjord. Det er med andre ord mulig å se dem titt og ofte hvis du bare vil, og første anledning er altså nå fredag. Vi kan ikke anbefale konserten i Moen Kulturlåve varmt nok, men i tillegg til et vanvittig sterkt band med knakende fine låter snakker vi altså om omgivelser som er spesielt kule. Norges beste americana-band? Ikke langt unna. Landets kuleste lokaler? Ikke langt unna. Dette blir altså ikke langt unna årets feteste americana-konsert.

LÜT

Tromsø-rockerne slapp senhøsten 2017 det meget solide debutalbumet Pandion, og blåste undertegnede i bakken. Under Buktafestivalen i fjor sommer eide de scena så til de grader, og skapte den heftigste trengselen jeg har vært borti i Telegrafbukta. Det var håpløst å komme inn til den minste scena for tusenvis av festivalgjengere, og inne på Little Henrik drev de skamløst på som om de var den største rock’n’roll-attraksjonen i den vestlige verden. Altså, nøyaktig det jeg forventer av kule rockere, typer som vet at de holder på med noe heftig, med cojones større enn medisinballer, og ambisjoner som får John Arne Riise til å framstå som en beskjeden pudding. Nå kommer altså sekstetten til Målselv for å rocke fjøset, og det kan alle døler i verden se fram til. 

The Modern Times

Kvintetten fra Tromsdalen (eller, 4 x Tromsdalen + Hamnas store sønn, Terje Arntsen) er bandet som eier enhver scene de måtte befinne seg på. Ingen scener er for store, jmfr. Bukta og Øyafestivalen, og ingen er for små, noe de ettertrykkelig beviser når de senere i sommer kommer til Leirvaag Musikkfest for tredje gang på rad. Akkurat det beviser óg at undertegnede mener at Magnus, Terje, Isak, Jørgen og Jon er det festligste bandet man kan bivåne. Nå er de ikke pauseklovner, misforstå meg rett, men slagferdige og morsomme karer ladet med kruttsterke låter. Har du ikke sett dem før, befinner du deg i Midt-Troms kommende helg, og har du bare en ørliten sans for rock, så gjør du lurt i å legge turen innom Moen Kulturlåve. The Modern Times spiller alltid opp til en gedigen fest.

Moen Kulturlåve inviterer med andre ord til en heidundrende og variert musikalsk aften av de sjeldne, så det er egentlig ingenting å lure på: Klikk deg inn på lenka under, og bli med på en kveld det vil bli snakket om i årtusener.

Billetter: Bukta På Bygda

 

Kategorier