Bilde
Fighting faces. Kule typer spiller kul rock'n'roll.

Videopremiere: Quarter Wolf - S.A.O.F.

Bluespunk-duoen Quarter Wolf slipper neste uke en split-LP sammen med det sylferske bandet White Trash Blues Band. Nytt siden sist vi hørte fra disse barskingene er at de har havnet under vingene til Kari Westergaard og Robert Dyrnes i Westergaard Records. Der har det tydeligvis vært utmerket å være, for låtene de slipper neste helg er av det glimrende slaget.

Det er et lite år siden den forrige utgivelsen til Oslo-mannen Marius Kromvoll (gitar/vox) og australeren Paul Daniel (trommer/kor) kom ut, det eminente albumet DIY. Siden den gang har Paul rukket å bli med i nok et band, White Trash Blues Band, bandet som står for den "andre" siden på split-LPen, og som har fått nye blodfans i The Wilhelmsens. Men, nok om WTBB, og mer om videoaktuelle Quarter Wolf.

The Wilhelmsens har fått den store æren å presentere de første lydene fra albumet, og det til og med assistert av bilder. Videoen er til alt overmål filmet av vokalisten og frontmannen i WTBB, Jann Magnar Hatlemark, mens Marius står for redigeringen og de tekniske finessene. 100% DIY, som vi har blitt vant til fra den kanten. Etter en tur ut på landet, nærmere bestemt Horten, for å spille inn den forrige videoen ("Bite Me"), er de nå tilbake i PhatCat Studios, studioet der de alltid har øvd, og der alle skivene er spilt inn. Vi snakker med andre ord om en skikkelig hjemmebane-video.

"Bite Me" handlet om haier som angrep Marius da han vasket dass back in the days, tuftet på hans hallusinasjoner pga trippel overtid, og da var en ubåt nødvendig stæsj for å lage video. I tillegg brukte de en projektor for å skape denne undervannsillusjonen. Den samme projektoren er tatt i bruk for "Shitfaced and On Fire"-videoen, sånn bortsett fra at vanneffekten er byttet ut med flammeeffekter, som seg hør og bør. Det hele ble filmet og redigert på en aften, og resultatet ble som vanlig stilig.

Since I was 15 years old
Gonna master the frontside rodeo
You gotta go faster if you wanna go higher
And that’s when I saw my man...
Shitfaced and on fire!

"Shitfaced and On Fire" er altså Marius sin hyllest til snowboard, og da spesielt hans første møte med denne kulturen midt på 90-tallet. Det han ønsker å mestre i refrenget, "the frontside rodeo", er selvsagt et tricks. Dette trickset tok det ham over tjue år å fikse, og da det endelig satt endte det opp som bakgrunnsbilde på Facebook-siden hans.

Det er spesielt en film som får skylda for at han i dag er hekta på snowboard, og den namedroppes allerede i første vers - White Junkies On a Vertical Canvas. Filmen ble til i ei tid da det å kjøre snowboard var skikkelig undergrunn, med punkrock, fyll og faenskap som en viktig del av pakken. Filmen tar for seg snowboard, skateboard og surfing, og enorme mengder fyll, pønk, hardcore og slåssing. Da Marius skulle fortelle Paul om denne filmen, på sitt sedvanlig entusiastisk vis, avsluttet han med meldinga «those were crazy days – everyone was just shitfaced and on fire ...», hvorpå Paul tørt repliserte «You know that’s a great title, right?». Og sånn ble en låttittel født.

Låten åpner med at Paul hamrer ut ei småkjapp og småfunky takt, før Marius kommer inn med et typisk Quarter Wolf-riff. Det betyr i klartekst fete akkorder spilt kjapt som faen. At det låter som en deilig blanding av Backstreet Girls og Cosmic Psychos er en alvorlig bonus. Så fryktelig mye finere start kan vi ikke ønske oss, så vi havner umiddelbart i rett modus. Marius roper energisk ut de lyriske meldingene, mens Paul korer som en mann i sitt høyeste toneleie. Alt mens flammene herjer rundt dem i nøyaktig to minutter og trettien sekunder. Dæven, nå gleder jeg meg til neste gang jeg får sett dem live. Satser på at det ikke blir altfor lenge til. 

Her kan du få sett releasekonserter, sammen med WTBB, de neste par ukene:
13.mars - Verkstedhallen & Lobbyen, Trondheim
21.mars - Last Train, Oslo