The Black Feathers - Soaked To the Bone

The Black Feathers er et ektepar fra Gloucestershire, UK, som leverer to håndfulle vakre og tandre melodier med sin debutskive, Soaked To the Bone. De ble først lagt merke til da de startet en "kickstarter-kampanje" i 2013, der de nådde målet sitt etter bare tolv timer. Det resulterte  i den fine EP'en Strangers We Meet, seks låter konsertpublikumet deres bare måtte få i et håndfast format.

Ray Hughes spiller piano, gitar og synger, mens kona Sian Chandler konsentrerer seg om sangen alene. De har fått lagt på strykere på de fleste låtene, noe som skaper en fin-fin atmosfære, og på et par rakkere er det litt trommerier. De kan til tider minne om Gillian Welch og Dave Rawlings, og The Handsome Family på sitt roligste. Samtidig har de et sound som sender tankene tilbake til fabelaktige The Walkabouts. Sian kan minne om Joy Williams i The Civil Wars, mens Ray mest av alt minner meg om David Mayfield og Dylan LeBlanc. Sammen smelter stemmene til noe veldig vakkert, og jeg tipper dette er album mange singer/songwriters-entusiaster vil få øynene opp for etterhvert.

De rolige låtene er som fløyel i øregangene, men det er allikevel de låtene med mørkere undertoner som umiddelbart fester seg best, samt et par låter som høres ut som om de må være unnfanget i Nashville. 

Beste låter: Goodbye Tomorrow, Blind, Spider And the Fly

https://open.spotify.com/album/5kEq497mMfeETFW1VBgBwW