Explosions in the Sky - The Wilderness

Jeg kjenner ikke så alt for godt til  post-rock/instrumental-bandet fra Austin, Texas, bortsett fra at de er viden kjent for sine meget intense live-opptredender. Jeg vet også at de så dagens lys på tampen av forrige årtusen, og at de er ansvarlige for den musikalske stemningen i enkelte filmer jeg har sett og likt. Jeg har hørt gjennom dette siste studioalbumet i en rekke på i alt syv utgivelser, mye på grunn av tittelen The Wilderness.
Jeg tenkte at siden jeg bor i villmarka, og kjenner på stemningene den kan servere på daglig basis, kunne det vært interessant å se om jeg ville finne noe som jeg kunne identifisere mine opplevelser og mine enorme villmarksfølelser med. Og det gjorde jeg forsåvidt, selv om mine musikalske tanker ofte befinner seg i Townes Van Zandt-modus når jeg er ute å vandrer i naturen. Men det er en annen sak. I dag har jeg nullstilt meg så langt det lar seg gjøre, og jeg har lyttet godt etter, med mine nydusja trefangere. De som stikker ut på siden av skallen, og som folk som f.eks Snøfte Smith, har en god del hår i. Når jeg sier forsåvidt, er det selvsagt på grunn av alle skiftingene og alle passasjene gjengen tar oss i gjennom i løpet av dette albumet. Skiftende stemninger og storslåtte passasjer som lett passer inn i landskapet, alt etter hvor en befinner seg i naturen. Her finnes plenty dramatikk, og det finnes nok av sarte forsiktige partier som passer ypperlig til dråpen som faller nesten lydløst ned fra istappen som er i ferd med å slukes av vårsola. Jeg har altså funnet ut at denne gjengen har livets rett her i villmarka, så jeg er kanskje litt sikker på at jeg vil finne de frem igjen når den rette anledningen byr seg. Hvem vet?
Jeg er som sagt ingen stor kjenner av musikk som dette, men jeg er en mann som skjønner et lydbilde når jeg hører det, og som lett kan hente frem fantasien som skal til for å forsterke inntrykkene Explosions In The Sky skaper her på sitt siste verk.

 

https://open.spotify.com/album/1DPaBbLMLuhh9iDwtZrmld