KBT (Kosmik Boogie Tribe) - Suck More Piss (Fysisk Format)

Av og til tynger alderen når man nærmer seg femti med stormskritt. Ikke på sånn panikkalder-tøvkuk-vis, eller kroppslig på noe som helst vis, men rett og slett fordi skallen ikke fungerer optimalt lenger. Før satt band, artister, skiver, årstall, låter, album og masse annet uviktig livsviktig informasjon klistret, til evig tid, virket det som. Men, den evige tiden varte pinadø ikke lenge. Det merkes spesielt når det kommer til skiver jeg MÅ sjekke ut, og som jeg tenker skrive om, som bare forsvinner fra minnet, og som heller ikke fester seg selv om en rekke folk anbefaler dem på det sterkeste. Dette er noe av det kjipeste med å ikke ha en fintunet hjerne.

Et erkeeksempel på det er bandet Kosmik Boogie Tribe. KBT har vært anbefalt på det varmeste av typer som vet hva jeg liker, og som er sikre i sin sak om at dette er snus for meg. I The Wilhelmsens første "Sju Kjappe" namedroppa Egon bandet, og jeg har skrevet under på at jeg skal sjekke dem ut. Da jeg gjorde det, viste det seg at jeg jo hadde gjort det før, men så har de forsvunnet igjen. Den siste som kom med sine varmeste anbefalinger var Marius Kromvoll, gitarist og vokalist i Quarter Wolf, og da forbannet jeg meg på at jeg skulle sette meg ned og rett og slett nilytte til sisteskiva, Suck More Piss, for så å skrive en omtale. Tanken var at Kosmik Boogie Tribe ikke skulle få lov til å forsvinne fra min bevissthet flere ganger. Så får vi se om det hjelper.

KBT er noe av et norsk superband, bestående av Thomas Brenna (vokal - Lonely Kamel), Morten Lunde (gitar - Mormones, Cockroach Clan, Backstreet Girls), Magne Vannebo (trommer - The Good The Bad And The Zugly), Eirik Melstrøm (gitar - The Good The Bad And The Zugly) og Vegard Strand Holthe (bass - El Cuero), og da har jeg vel egentlig bare priket borti bandene karene har vært med i. De slapp sin første skive, Balls, Bullets And Blues, i 2012, ei artig skive der høydepunktet nok er "Motherfuckin' Bærghen Blues/Regnvær og Kaffebønner, Pt. 1/Larmen & Vreden, Pt.2". Her får selvsagt Herman Friele "gjennomgå", samt at John Olav Nilsen spås som byens neste borgermester. Må høres!

Suck My Piss har fått undertittelen "En attenårig kvisete gutts bekjennelser", et tillegg som først ble født etter at gutta hørte gjennom låtene da de skulle mixes. Som Cosmic Psychos skriver KBT låter som handler om kviser, øl-drekking, puling, lim, fæle damer, rock'n'roll, fine damer, humping til et fett soundtrack, styrtdrikking av øl, kvinnfolk og knulling. Med andre ord, det aller meste en tenåring er opptatt av. Tittelen på skiva er en skål i retning Richard Billy Thorpe (ja, han med The Aztecs), som under en festival på 70-tallet oppfordret folk med denne lette omskrivingen av "sink more piss" til å drikke mer øl. Selvsagt.

Ni knallsterke låter, to coverversjoner og sju originallåter, og ei rock'n'roll-stemning av en annen verden gjennom samfulle 36 minutter. En aldri så liten advarsel er på sin plass her; blir du hekta på skiva bør du sørge for å ta ut de verste abstinensene når du har huset for deg selv. Om du er et familiemenneske, altså, for her snakker vi om låter som ikke egner seg for annet enn masse volum. I tillegg så har jeg tatt meg selv i å spille albumet om igjen og om igjen. En klar fordel med ei dame som liker rocken skitten og full av gitarer, og kids som er oppdratt til å like mer hardtslående musikk enn det Bieber og Sondre Justad "byr" på.

Girl, come closer
I'll be your fix
We'll fuck to AC/DC
It's the ultimate kick
Come on, come on
Oh yeah, come on
Listen to Ramones
Listen to the Stones

"The Lot" er låten jeg føler at skiva kretser rundt. Ikke bare varer den i over seks minutter, men her er riffene som Young-brødrene og Lobby Loyde garantert nikker anerkjennende til, traktorbassisering i ekte Lemmy-ånd, og et komp man bare må elske. Vi snakker her om boogie som det er umulig å ikke bli glad i. Liker du ikke dette så liker du ikke AC/DC, Backstreet Girls eller Rose Tattoo, og det går jo ikke an. Brenna synger som en helt, ikke ulikt Ross Knight (Cosmic Psychos), og koringen er av det beintøffe og lekre slaget som innbyr til å brøle litt med. Nevnte Lobby Loyde har de en hyllest til, en låt som åpner med et enkelt Sonics-aktig riff, før de skrur opp lyden og havner i langt tyngre terreng. En mix av AC/DC og Motörhead, lyder fra Mr. Brennas strupe som kan minne om Brian Johnson, og bælmfeite riff som seg hør og bør når en hedersmann som Loyde skal fram i lyset.

Det er mange låter å bli glad i her, og en av de jeg tar meg i å nynne på til stadighet er "Habaneros". Jeg er fast pizzakokk her i heimen, hver eneste lørdag, og i sausen skal det være chilli av et eller annet slag. Mens denne finhakkes har jeg de siste månedene endt opp med å mumlesynge "don't scratch your balls while you're cutting habaneros" for meg selv. Jeg har klødd meg i et øye med chilli på nevene, og vet hvor jævla kjipt det er. Med god hjelp av KBT skal jeg klare å holde chilli-fingrene unna ballene i hvertfall, og er dem evig takknemlig for den viktige folkeopplysningen de kommer med her.

"Do What You Wanna Do" er en annen låt som får meg til å rette meg opp i sofaen. Gitartrakteringer av det herlige slaget, noen funky temposkifter, et komp som bare øser og peiser på, og fyllarør fra Brenna som rett og slett minner meg om det Cosmic Psychos kommer med på "Nice Day To Go To the Pub". Artige saker. Sjekk dessuten ut "Living In a Dream" nøye. Det riffet der, ass. Det setter seg i ryggmargen, og gror fast. Sånn skal rock'n'roll låte. Nøyaktig sånn.

I hope you stay longer
'Cause I'm sweet motherfucker 
and I want your pretty ass around

Suck More Piss er skiva du plukker fram når du kommer hjem fra jobb fredag ettermiddag og trenger noe som hindrer deg fra å slenge deg på sofaen og lukke øynene. Med KBT over stereoen tar du lett turen til kjøleskapet, jekker en øl, og fylles sakte men sikkert med energi. Det er direkte livsbejaende å ta seg en øl, fyre opp en sigg, og la foten løpe løpsk til Kosmik Boogie Tribe.

La det bare ikke gå fire år til neste album!

Vurdering: 9.5/10

 

[embed]https://open.spotify.com/album/3alHAfsvTIFOYoGmZoS5kD[/embed]

KBT - Suck More Piss