Levi Henriksen & Babylon Badlands - Hjertet Er En Muskel

 

I mange år har jeg vært klar over denne mannen og hans eksistens, men jeg har av uvisse grunner aldri nærmet meg hans univers noe nevneverdig. Jeg har sett han på TV ved noen anledninger, og skjønt at fyren er litt over gjennomsnittet åndelig av seg. Jeg har selvsagt fått med meg at mannen er forfatter, og av en eller annen grunn også at han i likhet med meg f.eks er veldig glad i Johnny Cash - The man in black. Og der har min kjennskap på en måte endt. Det vil si helt til for cirka ett år siden da jeg kom over en bok med den temmelig mørke, og etter min mening, meget tiltalende tittelen, Babylon Badlands. Det var utvilsomt den beste romanen jeg leste i 2015. Jeg likte den såpass godt at jeg måtte lese den 2 ganger på rappen, sånn for sikkerhets skyld.

Men nok om det. Nå handler det om musikeren og låtskriveren Levi Henriksen. Singelen "Hjertet Er En Muskel" som han slapp på Snaxville Records sist mandag, er hentet fra det kommende albumet, Det Beste Bandet i Himmelen, og er en låt om at kjærligheten og alle de menneskelige aspektene i livet alltid vil være det viktigste når alt kommer til alt. Uansett hva de fysiske lovene og omgivelsene sier, og uansett hvordan universet henger sammen. Kjærligheten og alle de andre små og store mysteriene vil alltid være grunnpilaren i vår sjel. Vår grenseløse sjel, som har en tendens til å så tvil og maktesløshet, like lett som håp og uant styrke.
Hjertet er en muskel, men en muskel som brått kan lyse opp eller overskygge hele tilværelsen med både fantastisk velbehag og andre kjente følelser fra hele det berømte spekteret.
Det er i alle tilfeller slik jeg velger å tolke denne sangen, som er utmerket orkestrert i et tidløst rocketerreng med nydelige gitarer i en meget stemningsfylt og ikke minst stilsikker atmosfære.
Jeg kan føle noe som minner mest om Thåström-vibber, og jeg ser nesten hele musikkhistorien defragmentert gjennom de eminente produkjsonsbrillene til Amund Maarud, som sitter bak alle spakene her.
Denne låten er en smyger, og den smyger seg inn sakte men sikkert fra et godt utgangspunkt. Den tilsynelatende "enkle" lyrikken har mange lag, og den setter i alle fall undertegnedes fantasi, og hang til å hverdagsfilosofere, i sving. Ordene er velvalgte og de finner seg også fint til rette i dette segmentet som vi ynder å kalle rock.

Jeg har vært så heldig å få høre igjennom flere av låtene på det kommende albumet, og jeg kan med hånden på denne viktigste av alle muskler si at jeg gleder meg som et barn til hele verket ligger foran meg her i mitt ringe musikkrom. Jeg føler videre at Levi og hans skokk har funnet formelen til et godt uttrykk her, men dette blir jeg dog nødt til å komme tilbake til når hele Det Beste Bandet i Himmelen (som selvsagt må være Ramones) ligger klart for oss som trenger denne kunstformen for å puste. Ja, jeg snakker om rock, og ja, jeg kommer tilbake når albumet er et faktum, noe det angivelig er i månedsskiftet mars/april.
I mellomtiden får du som leser dette nøye deg med "Hjertet Er En Muskel", en muskel som trenger mer trening enn noen annen i vår alltid utfordrende kropp. Men først og fremst, og i denne sammenhengen, er det en låt jeg allerede har blitt temmelig glad i. Jeg liker dette.

Stay tuned!

 

 

https://soundcloud.com/snaxvilleecordings/levi-henriksen-babylon-badlands-hjertet-er-en-muskel