Panzergeil - Ropes (Panzergeil)

Hovedbesetningen av dette etter min mening, steintøffe bandet fra Porsgrunn i Telemark, startet å spille sammen under det festlige og brillefine navnet, Korrupte Konger, i 2013. De bygde seg opp et aldri så lite navn (i Telemark), og var blant annet husbandet til Rockeklubben i Porsgrunn - også kjent som RIP. Gjengen har varmet opp for band som Turbonegro, Ingenting og Black Debbath, og etter hva jeg kan skjønne, må de ha fiksa den biffen temmelig bra. For det svinger som faen av denne gjengen som etterhvert har funnet ut at det kunne være på sin plass å utvikle soundet og starte med engelske tekster. Sånt kan funke, og det funker jo som bare nystekte vafler og sterk svart kaffe kan gjøre. Jeg har ikke hørt de synge på norsk, men tar for gitt at de sikkert har endt opp hakket hvassere nå enn før.

Så, da var det også passende å starte helt på nytt og med litt nytt blod inn i bandet, og vinteren 2016 ble Panzergeil grunnlagt.  I år gir bandet som spiller en jævla sexy punkrock med tøffe tekster og full patrulje ut debut EP-en som er spilt inn hos Velvet Recording med Christer Krogh bak spakene og som produsent. Dette ser vi selvfølgelig frem til. Vi elsker rock som sparker balle og som har noe å komme med. Og det har Panzergeil.

Bandet som består av Herman svanes (vokal), Jostein Mathiassen (bass), Anders Flohr (gitar),Eivind Dalevoll (gitar) og Tim kristian Nielsen (trommer), slipper altså denne helgen en flunkende ny singel de har kalt "Ropes", og undertegnede må bare innrømme at sausen traff meg midt i rock'n'rolltrynet da jeg hørte den for første gang, her om dagen. Panzergeil bærer utvilsomt preg av at de har hørt mye på band som Kvelertak, Skambankt, Turbonegro, Gluecifer, og for vokalistens del, Iggy Pop, kanskje... Av og til kan jeg høre de elementene jeg elsker aller mest med rock'n'roll her... De f.eks helt avsindige Motörhead var de største og beste eksponentene for (min mening). Rett frem, tung, tøff og hensynsløs.

Men, som vanlig når sånt er sagt, vil jeg legge til at Panzergeil først og fremst er seg selv. Et dødsfett punkrock/rock'n'roll band fra Porsgrunn rock city. Gjett om man gleder seg til å få en hel langspiller fra denne kanten. Håper det skjer fort. Det BØR skje fort, for her er det ingen grunn til å vente. Her er det bare å peise på. Tror jaggu jeg har funnet mine nye rock'n'roll favoritter her, selv om jeg kun har hørt to låter. Den andre er også dødsfet.

Vurdering: Finn frem brennevinet og favoritthatten. Og det litt brennkvikt!

 

[embed]https://open.spotify.com/album/3DUzKQjHI7oQ0dcHlbg1iz[/embed]