Parquet Courts - Human Performance

I 2013 slapp dette spennende bandet fra Brooklyn, New York debutskiva Light Up Gold, et album jeg plasserte på min liste over årets skiver. Kjappisen "Donuts Only" var en av årets mest spilte låter, tett fulgt av "Yr No Stoner", og jeg digget særlig linken til skammelig undervurderte Wire. Energisk pønk, støypop og noen doser straight rock'n'roll var resepten, og det gikk rett hjem her i gården. Oppfølgeren Sunbathing Animal" (2014) var bra, men fikk langt mindre spilletid enn forgjengeren.

Nå er de ute med sin tredje fullengder, Human Performance, og denne gangen er jeg langt mer mottakelig. De er tilbake på det energiske sporet, de krydrer låtene sine med lekre melodilinjer, det være seg på gitarer eller keyboards, og låtene er jevnt over bunnsolide. At de denne gangen har gitt ut et album som umiddelbart sitter er overraskende, det er òg det faktum at skiva er satt sammen av en svært variert samling låter. De kan minne om The Go-Betweens på det popvennlige tittelsporet, det oser Pavement av åpningssporet "Already Dead" (en låt som riktignok kun er å finne på den digitale utgivelsen), Sonic Youth popper opp i hodet når jeg hører "Outside", "Paraphrased" er en låt Iggy Pop kunne ha funnet på å lage på slutten av 70-tallet, mens "Captive Of the Sun" sender tankene i retning Pixies. Når så "Steady On My Mind" lett kunne vært en Velvet Underground-låt fra 60-tallet tror jeg dere skjønner tegninga.

Ei klokkeklar anbefalning, og liker du noen av de bandene namedroppet over her tror jeg at du vil finne ut at Human Performance er tre kvarter som vil gi deg en strålende musikalsk opplevelse.

Beste låter: Human Performance, Outside, Pathos Prairie

 

https://open.spotify.com/album/4RNew41ZeRuoRNg3YAhvpe