Bunnsolid Fra Levi & Co

Levi Henriksen & Babylon Badlands - Pilegrim Måne (Snaxville Recordings)

På Levi Henriksen & Babylon Badlands nye singel "Pilegrim Måne" undres man på hvordan det hadde gått om det hadde endt opp med den gamle flammen fra den gang da. Med helt nydelig poesi i Babylon Badlands klassiske rockelandskap trer denne låta frem, og legger med det forventningene til albumet som kommer i neste måned helt der oppe på den øverste hylla.

Levi Henriksen og den etterhvert så kjente Babylon Badlands lineup-en - Morten Andreassen, Anders Bøhnsdalen og Finn Lilleseth, har med seg Henrik Maarud og Lasse Hafreager på denne første singelen fra det kommende albumet Verden Av i Går, og med en sånn oppskrift er det jo fint lite som kan gå galt. Og det gjør det da heller ikke. Tvert i mot. Bandet høres friskere og sprekere ut en noen gang, og det i seg selv er jo en bragd med tanke på hva de leverte med fjorårets Det Beste Bandet i Himmelen. Spillegleden, uttrykket og pulsen vitner om at denne gjengen har ambisjoner om å vise oss hvor skapet skal stå, og det står da sannelig min hatt godt plassert i det landskapet der f.eks Tom Petty og hans hjerteknusere opererer og har operert i en mannsalder. Levis eminente tekst som beveger seg rundtom i samme tematikk som f.eks Dylans "Girl From the North County" er pakket vakkert og tøft inn i et rockelandskap som aldri har stått sterkere og stødigere enn det gjør akkurat nå her til lands. Dette medfører selvsagt at The Wilhelmsens forventninger til det som skal komme er skyhøye.

"Det er en måne over møne
Som minner om en jente jeg holdt kjær
Hun hadde øyne som november
Gikk alltid skjult i svarte klær"

I en deilig fontene av herlige gitarer, strålende poesi, et fjellstøtt dansende komp, og med vakre lekende tangenter, kommer "Pilegrim Måne" ut av treverket å kysser deg fint på de gamle minnene du kanskje ikke visste at du fortsatt hadde. Henrik Maaruds klasseproduksjon sørger for at låta får drakten den fortjener, og det eneste jeg kan si her jeg sitter, er HALLELUJAH!
Nå venter vi bare på mer. Mye mer. Vi er egentlig slutta å omtale singler, men av og til gjør man et unntak. Denne låta er perfekt.

 

[embed]https://open.spotify.com/album/3Fz9M0YINDQFZvTQVC93hj[/embed]