Gribbene - Løpefart (Voices of Wonder)

13 januar slipper Oslobandet Gribbene sitt lenge etterlengtede debutalbum, og i den forbindelsen slipper gjengen sin tredje singel, Løpefart, mandag 9 januar. Allerede i dag serverer vi i TW denne singelpremieren. Og det er selvsagt en ære at vi har fått den muligheten.

Låta går rett i strupen på meg her jeg sitter på trygg avstand fra byen. Jepp, jeg har bodd i "byen". I minst 2 av dem, og jeg er født og oppvokst i den ene. Men hovedstaden tar kaka når det kommer til fart og kaos, liv og røre.
For denne låta handler om å komme seg litt ut av det energiske bydyret der alt går i 100 til enhver tid. Den handler om å være fengslet i dette dyret som hele tiden puster deg i nakken. Riffene står i kø når "Løpefart" peises i gang. Dette er god gammeldags rock'n'roll, akkurat så ukomplisert og tøff som vi liker den. Et fett pågående riff som minner om alt jeg vil bli minnet på ligger der som en liten by, mens Herr Roti messer og synger som en vaskeekte rocker med bunntenning og driv. Det svinger, og taket løfter seg et par hakk. Kompet er like stødig som et hvert bunnsolig fundament, og alt er honky dory. Dette liker vi. Dette trenger vi.

TW kan bare si at det bare er å glede seg til langspilleren som slippes førstkommende fredag, for vi har hørt albumet opp til flere ganger på vidunderlig vinyl. Omtalen kommer til helga.
Marius Roti - vokalist i Gribbene, svarer på et par spørsmål:
 

Hvordan er livet generelt for Gribbene?

Gribbene lever på en sky om dagen. Respons på singlene så langt har vært over all forventning. Alt har skjedd utrolig fort fra vi hadde første øving på våren 2015 til plateslipp og releaseturné allerede neste uke. Vi har jævlig bra folk rundt oss, både i og utenfor bandet. Livet i Gribbene er problem- og knirkefritt. Produktiviteten og humoren flyter i hverandre som om det ene ikke ville overlevd uten det andre. Og med de mørke og ærlige tekstene, aggressive riffa, sultne basslinjer og perverse trommetakter, har vi alt vi trenger! Og vi ser veldig fram til å invitere resten av befolkningen inn i vår verden når plata slippes og turnéen starter 13. januar!

Vi gleder oss. Dette blir stor stas. OK... Hva er så planene til Gribbene framover? 

Nå skal vi sette oss ned og planlegge hvor mye flytende og faste provianter vi trenger når vi skal sitte i bilen i en knapp arbeidsuke i løpet av turnéen. Tipper vi klemmer inn noen øvinger, demo av ny skive og planlegger konserter utover våren og sommeren. 

Hehe... Veldig lurt å drasse med seg de rette greiene. Helt avgjørende rutiner å komme inn i der. Vi ønsker dere lykke til, og vel så det.
Spiller inn skive nummer 2 før første har kommet?
 

Ja. Vi er godt over halvveis i låtskriving til neste skive allerede. Digg å være et skritt foran hele tiden. Vi er fire ekstremt rastløse og utålmodige karer som hele tiden driver hverandre fremover. Gribbene står aldri stille. Etter turnéen drar vi rett i studio, plugger gitaren og bassen rett i forsterkern, som vi alltid gjør, for å spille inn demo. Vi har også masse andre planer og idéer for sommeren, som er hemmelighetstemplet fra øverste hold. Haha!
Om singelen Løpefart:
Løpefart beskriver en følelse av å være fengslet i det urbane bylivet. Mange av oss ønsker å bo i storbyen, det er der ting skjer. Der har vi tilgang på utallige puber, klubber, konsertscener, festivaler og ikke minst det motsatte kjønn! Der kan vi fråtse! Men i blant kan man kjenne at man blir sliten av det høye tempoet og alt maset. Trenger vi egentlig alt det der for å ha et godt liv? Jeg har prøvd å oppholde meg på bygda i lengre tid, for å få et avbrekk fra byn, men sannheten er at jeg er fullstendig avhengig av den. Jeg har bodd her så lenge at byen rett og slett har overtaket på meg. Det er i slitsomt å henge med, men jeg gjør det likevel.

Vi gleder oss til andreskiva allerede. Og vi liker produktive band. Ingen grunn til å slappe for mye av når det er full fyr i kreativitet og pågangsmot.

Her er en lenke til låta!