Heave Blood & Die - Plague (Blues For the Red Sun)

Doom/Stoner-bandet Heave Blood & Die fra Tromsø er endelig ute med sin nye singel "Plague" i dag. Bandet som består av Karl L. Pedersen, Kenneth Mortensen, Jonas Helgesen Kuivalainen, Marie Sofie Langeland Mikkelsen og Mads Ystmark, fikk strålende kritikker for sitt selvtittulerte debutalbum som ble sluppet i fjor, og nå slipper de altså den første singelen fra sitt kommende andrealbum. Jeg er temmelig sikker på at den ventede oppfølgeren vil få en minst like god mottagelse overalt hvor det enn måtte ende opp, om denne singelen er representativ for resten av albumet. Det er ingen grunn til å tro noe annet.

"Plague" er død og fordervelse, helvete og bare fanden sjøl. Det er deilig, seig og tung rock. Mørket ligger der over oss, og gitarene tårner til værs som søyler av blodrød og dødelig djevelskap. Alt håp er ute.
Det slår meg at denne musikken som kan skape så mange svære, mørke og heftige bilder i et sinn, lett kan være beskrivende for de første turene jeg tar inn i den svarte skogen om morgenen før lyset har noe det skulle ha sagt. Dette er dersom fantasien tar en heller uønsket dreining, og det kan skje. Jeg mener, når lydene og følelsen i mørket får et litt vel fantasifullt overtak, og veien hjem er alt for jævla lang.
Stemningene er både øde (som i etter armageddon) og uendelig langstrakte, samtidig som de genererer et slags infernalsk og herlig kaos. Atmosfæren er dypere enn dypet der ild og faenskap oppstår, og stemmen som skriker ut gift og helvte, smerte og pest, har et fantastisk musikalsk landskap og boltre seg i. Tunge gitarer på vinger av glødende stål, og et komp som er som støpt i satans bakgård, gjør sitt til at dette fremstår som solide saker fra et helt glimrende band.
Jeg, jeg har altså ikke fått taket på lyrikken her, så det jeg føler er det jeg formidler. Dette er bare dødsfett.

Det er bare å glede seg til til Heave Blood & Die's kommende langspiller. Bandet kan oppleves på Trondheim Calling i kveld og i morgen, så er du i området, vet du nå hvor du skal.

 

[embed]https://open.spotify.com/track/2E9vEyZxoul3Bm5nGfIslr[/embed]