Cesh - Deaf, Dumb And Blind (Normann Records)

The Wilhelmsens er fryktelig begeistret for Carsten Holt, a.k.a. Cèsh, og vi hadde begge hans albumdebut, Break Down Free, på våre lister over årets beste album i 2014. Nå har han vært i studio igjen, og vi gleder oss som smårollinger på tivoli til oppfølgeren slippes utpå sensommeren. Vi har det fra særdeles solide kilder at dette blir en fest av ei skive.

Nå er han ute med den første singelen fra det kommende albumet, og skal vi bedømme utifra "Deaf, Dumb And Blind", så kan vi trygt glede oss til ferien er over. Debuten var svært så eklektisk, og bydde på country, rock'n'roll, blues, garasjerock, pop og bredbeint rock, så vi vet egentlig aldri hva vi får før lydene trenger inn i ørekanalene. 

Et aldri så lite riff, et straight komp, og en feiende flott rocka pop-perle åpenbarer seg. Jeg får en anelse The Replacements-vibber, men tenker òg Elvis Costello og Fleetwood Mac. Dette er en god kandidat til å bli årets norske sommerlåt her på yttersia Senja, i fin-fin konkurranse med "Seven Bright Seas" (The Late Great) og "Best Friends" (Death By Unga Bunga). Det spirer og gror som aldri før i norsk rock, uansett sjanger du måtte foretrekke.

Cèsh kan det med å lage catchy melodier, sjekk ut "Dream Love" eller "Out Of Tune" fra debuten om du ikke tror meg, så jeg er ikke overrasket over at han spiller på disse strengene når første singel nå skal gjøre vei i vellinga. At han legger twang på gitaren, legger stemmeleiet høyt på korarrangementet, samt har puttet inn en frekk og leken bridge, er nesten som det skal være. Mer overraskende er at at et Hammond-orgel durer deilig i bakgrunnen, og har overtatt mange av oppgavene gitarene hadde forrige gang vi hørte fra Holt. Og det funker som bare det. Det funker faktisk så bra at jeg virkelig håper at det blir mer av sorten når fullengderen kommer.

Gina is talking to Jane
Today she`s in trouble again
There`s nothing I can do to stop her sigh
There`s nothing in the world to make things right

I`m deaf dumb and blind
All I know Gina she`s talking
Deaf dumb and blind to the world she`s in

Gina`s out buying drugs Jane is waiting for Gina
She`s got “Moldy Peaches” on the record machine
She`s got plans walking in to town looking at the rain
And me I`m at home paying the loan
I got no excuse for letting it loose. Somewhere in the rain I hope that she

I`m deaf dumb and blind…..

Lend me your notes I`ll spend my time, reading them over and over again
When I dive into the papers, I look for traces, of me on the pages

Her er det bare å finne fram en kasse lyst og lett sommerøl, ha jekken lett tilgjengelig, og starte kosen. Skål!

 

https://open.spotify.com/album/7xKvbuvoYPyaDvGUUGxQvu