The Dandelion - Seeds, Flowers And Magical Powers of The Dandelion

Frontet av Danatalia (Natalie) de Silver, kjent fra Dolly Rocker Movement, klasker de to damene og de to herrene i The Dandelion til med ei sylskarp andreskive. Bandet fra Sydney, Australia, opererer i et herlig syrepop-terreng, og spiller 60s rock som om de var der og fikk med seg hele greia, på begge sidene av Atlanteren. de Silver er en snodig skrue, som stiller på bandbilder og scena med kjoler, og konkurrerer med Rebecca Liston og Stella Rennex om å være den i bandet som er "finest i klean".

Men, nok om klær, og mer om musikken. The Dandelion er som nevnt skrudd fast i 60-tallet, og definerer selv musikken sin som "organisk, elektronisk folkepop". Selv nøyer jeg meg med grisetøff garasjerock, med tung syrefaktor. Et Hammond-orgel lurer snaisent bak i lydbildet hele veien, pedalene er av type fuzz, kompene er stødige og med åpningen "I Stole the Medicine Man" sendes vi rett til Piccadilly Circus anno 1967. Men, det er mer enn følelsen av Swingin' London her, som f.eks. spaghetti-wester'n i "Goddess Yhi", en låt som kunne vært The Shadows spiller Morricone.

The Dandelion har gitt ut et album som er stappet full av festlige, lystige og interessante låter, og vi snakker vel her om et band som er det motsatte av alvorstyngede singer/sonwritere med kjærlighetssorg og savn. Skiva er spilt inn og gitt ut for å underholde, noe den virkelig gjør. Og så har jeg blitt kronisk hekta på låten "Malkaus", med sitarer og full hippiepakke, men som under disse San Francisco-lagene fra siste halvdel av 60-tallet skjuler en perle av en poplåt som fortjener sin egen Nuggets-boks.

Er du en surpomp kan du elegant styre unna Seeds, Flowers and Magical Powers of the Dandelion, men er du en glad laks og en framoverlent positiv kar som undertegnede, så bør du så definitivt sjekke ut albumet. Det er ikke å finne i Spotify, men bandcamp-lenker under funker i noen runder.

Beste låter: I Stole the Medicine Man, Malkaus, Goddess Yhi

https://thedandelion.bandcamp.com/album/seeds-flowers-and-magical-powers-of-the-dandelion

 

 

 

Mer om samme artist