Grand Café - Satellite (Rockman Recordings)

Det er ikke alle musikanter og låtskrivere som setter seg på dass mellom Gdansk og Oslo for å nynne inn låter som har boblet seg opp til overflaten. Vi snakker om å nynne de inn på sin iPhone, i det trange avlukket der det knapt nok er plass til å åpne buksesmekken. Men godt eksponert for Polsk tradisjons og populærmusikk, polske dumplings og noen pils, tok inspirasjonen overhånd da vår mann Christer Krogh var i lufta mellom de to byene. Og det er bra, for med dette har han en gang for alle bevist at flydasslåtsnekring har sin verdi, om noen skulle stusse.

"Satellite" er første singel fra det kommende albumet som vil bli sluppet i 2017. Alle låtene som vil befinne seg på deres neste skive, er altså ferdig innspilt. De har sågar vært med bandet live en god stund, og alt de trenger før utgivelsen står for døra, er en siste finpuss. Vi her i The Wilhelmsens gleder oss selvfølgelig til det, og vi er fornøyde med at vi får denne smakebiten allerede nå.
Det som snart skal bli Grand Cafés tredje album, ryktes å ha et stort "strekk" over seg. Det vil antagelig si at vi vil få servert en meget variert skive, og dagens singel sier sikkert noe om i alle fall ett av ytterpunktene vi kan vente oss, vil jeg tro.

Besetningen på "Satellite" består av et fin liten gjeng musikere, og vi nevner i fleng: Christer Krogh: vokal, gitar, programmering og perkusjon, Kenneth Sandberg: bass, Richard Opsahl-Engen: gitar, Thomas Pytterud: trommer og programmering, Håkon Øyen: synth, Magnus Dulsrud: synth, og Didrik Lund: flygel.

Christer har produsert, og som sagt, skrevet låta. Miksen har Nick Terry (Libertines, Primal Scream, Bernhard Butler og Kvelertak) tatt seg av, masteringa er begått av Dave Collins (Metallica, Soundgarden, QOTSA og DÁngelo), covertarten er gjort av Thomas Pytterud, og bandbildet er knipsa av Marius Sortland Myklebust.

Det er nesten så jeg får lyst til å bestille meg flybillett - kun for å nynne inn et eller annet på mobilen min når jeg hører denne låta. Jeg kjenner IKKE til polske tradisjoner når det kommer til musikk, men kjenner igjen en vitamininnsprøytning når jeg får den rett i blodet, og det gjør jeg utvilsomt når jeg lytter til "Satellite".

På "Satellite" har gutta, som de har gjort på de tre siste utgivelsene, jobbet på tape/bånd, og de har gjort ting spontant og kjapt. og det har jo virkelig fungert her.
Sånt fører jo ofte til et ganske umiddelbart og inkluderende uttrykk, og her funker som sagt den teorien til fulle.
Hvem får ikke lyst til å røske opp Havaii skjorta, og bare danse som en smådritings kenguru på ekstra godt humør - frem og tilbake gjennom midtgangen på flyet - som er på tur til ett eller annet temperert område her på vår blå kule, når "Satellite" treffer øregangene? Jeg bare spør.

Jeg får den der helt nydelige New Wave-følelsen nå jeg hører dette. Og jeg elsker New Wave fra tidlig '80-tall, og ofte den som domineres av et fengende, pulserende poputtrykk. Akkurat som her.

Vurdering: Sprek vitaminpille som gjør seg ekstra godt nå som høstmørket er i ferd med å ete oss levende. Dette lover godt for albumet som skal komme, og det forteller meg at vi har noe jævla spennende i se frem til. Herlig låt.

 

[embed]https://open.spotify.com/album/5igPaldnDDy3saSvzFM9SC[/embed]