Jack Stillwater - The Farmer Trilogy

Terje Espenes og hans Jack Stillwater fullførte i dag det ambisiøse prosjektet "The Farmer Trilogy" med EP'en Part III: The New Life. De fire sporene tar for seg livene til de som forlot fedrelandet til fordel for det forjettede land, The United States of America, og da selve bosettingen og livet som fulgte. På de to foregående EP'ene har han tatt for seg oppbruddene her hjemme på Part I: The Farmer, og selve overfarten på Part II: The Travel. Alt er gjort på utsøkt vis, elegant produsert av Kai Andersen i legendariske Athletic Sound i Halden.

Dette er for meg noe av det fineste håndverket som er gjort i americanasjangeren her til lands, og låtmaterialet er stort sett utsøkt. På hver EP er det låter som hadde stått seg som høydepunkter på en fullengder, og av sånn blir det snadder. "This Farmer's Life" fra den første EP'en er en dyster og lekker låt som setter trilogien i gang på beste vis. Dronete, fett komp, Espenes som synger som en helt, gitarplukk i Champions League-klassen, koring som jeg liker koring, og den stødigste produksjon man kan tenke seg. Fra den andre EP'en ble jeg bergtatt av "The Coal Miner's Daughter", en låt Espenes har sydd over den briljante lesten til Townes Van Zandt. Skal jeg trekke fram en låt fra den dødssterke EP'en som ble sluppet i dag, så må det bli "Her Little Light", en slags marsj over ei orgeltone som bare vokser og vokser, til den vakreste av sanger.

Det beste med hele prosjektet er at karene skal over til London etterhvert og skape en blodstilig vinylboks av det hele. Det er noe av det jeg ser mest fram til av utgivelser i 2016, og jeg regner det som sikkert at disse vil rives vekk før Jack Stillwater rekker å skjønne hva som skjedde.

Tør vi håpe på en oppfølgingstrilogi?

Her blir det yatsy.

  

https://open.spotify.com/album/22qmkzhSSb7Ff18v69KLnW

https://open.spotify.com/album/6qSG8ULQQTeRgghw4nEmIr

https://open.spotify.com/album/4sDvcwlnRUHfr4AqLaAzRb