The Modern Times - Keyholes & Birds (Drabant Music)

Red Headed Sluts var en aldri så liten The Wilhelmsens-favoritt, så da de tidligere i høst skiftet navn til The Modern Times ante vi at de gjorde dette fordi originalnavnet var blitt en slags belastning. Prøv bare et Google-søk på Red Headed Sluts, og dere skjønner hva vi mener. Denne knallfine Tromsø-gjengen spilte i sommer en nydelig konsert i Gryllefjord på Senja, og gjorde et knakende tøft sett på HT under Buktafestivalen senere på sommeren. Live er det ikke mange band her i landet som matcher dem, og når de nå utvider katalogen sin med nye låter, et album er på vei om ikke veldig lenge, så kan vi virkelig snakke om at de begynner å bli klare for store oppdrag. "Keyholes & Birds" er bandets flunke nye singel, og om denne er veiledende for det vi har i vente så kan vi bare begynne å storglede oss.

De fem glade herremennene som utgjør bandet, trommis Isak Harbitz, bassist Terje Arntsen, gitaristene Jørgen Frydstad og Jon Breines Høiland, og ikke minst den ultraaktive vokalisten og frontmannen Magnus Vold Jensen, spilte i Oslo i går, til stormende jubel og heftig begeistring. Våre venner fra Bergen og Stavanger får en unik mulighet til å se dem senere i høst, henholdsvis 24. og 25.november, og selvsagt anbefaler The Wilhelmsens våre lesere disse konsertene på det varmeste. Sjekk dem ut på Hulen og Tou Scene. Det blir dere ikke å angre på, om dere liker rocken passe skeiv og rocka, og vil kose dere gløgg ihjel.

Have I lost my mind?
Have I been too kind?
Keyholes and birds

"Keyholes & Birds" føyer seg inn i rekka av låter som minner meg om en krysning av The Libertines og Pavement. Et skakt riff, Magnus trekker pusten, Arntsen og Harbitz henger seg på, og The Modern Times er i gang med en smått monoton og festlig låt. Men, så kommer refrenget, og et melodiøst og deilig univers åpner seg. Når neste vers så kommer har de økt på med energi, og låten tar enda et steg videre mot et slags klimaks. Før refrenget kommer for andre gang tar de en liten kunstpause, og låten videre det siste steget. Glimrende bygd opp, og alt annet enn monotont, som de lurer oss til å tro i introen. Vi snakker på mange måter om en strøken dramaturgi her, utført til laud.

Jeg har tenkt i mitt stille sinn at The Modern Times er veldig britisk i uttrykket, samtidig som jeg får band som Modest Mouse og Guided By Voices inn på radaren når jeg hører dem, band som er veldig så amerikanske. Snodig, men samtidig noe av det som gjør dem til et fryktelig spennende band. Det som er hevet over enhver tvil er at vi gleder oss veldig til fortsettelsen, og neste gang vi får sjansen til å se dem på ei scene.

Vurdering: "Keyholes & Birds" er en catchy liten rakker av en låt som sender tankene i retning Pavement og skakk, deilig rock. Er dette referanser som får deg til å rette deg opp i stolen så er det bare å sjekke ut singelen og glede seg til albumet er klart. Red Headed Sluts er døde, lenge leve The Modern Times!

https://open.spotify.com/track/1TRJonaWyCorJt2gGsIitX