CGR Singler & EP-er: The Kulta Beats

Siden jeg første gang for cirka seks måneder siden hørte låta "Florida" med The Kulta Beats, har refrenget der sittet som klistra under hyssingen. Jeg vil altså herved måtte påstå at det er noe magisk med den låta. Denne singelen er Crispin Glover Records sin femte utgivelse, og den ble sluppet i 2007. Den har altså 10-års jubileum i år.

The Kulta Beats ble dannet i 2004, og de har såvidt jeg vet gitt ut EP-en Loose Fit, albumene Civilize the Brute og Relication Bomb, samt singelen med sine tre låter som det handler om her og nå.
Seksmannsbandet som kommer fra Trondheim består av Einar Haave - gitar, Svein Inge Sæther - bass, Christopher Glass - vokal og orgel, Hogne Galåen - gitar, Jørgen Brennvall - litt av hvert, og Per Andreas Gulbrandsen - trommer. 

Side A på denne singelen kan vi trygt slå fast er en aldri så liten hyllest til det strålende pop orkesteret The Go-Betweens. Den überherlige "If Oz Was Bulldozed", er jo et sitat hentet fra selveste Grant McLennan (rip), og låta "Love Goes On", er jo intet mindre enn en gammel TGB-klassiker.
På side B finner vi den nevnte "Florida", og jeg må bare si at jeg rett og slett er litt hekta på den låta. Teksten her er skrevet av Johan Harstad, og omhandler en hendelse som har fascinert forfatteren, sikkert siden han hørte om den. Vi snakker om da Palm 90 fra Air Florida styrtet i en elv i Washington D.C, den 13 februar i 1982. Dette skjedde som kjent (særlig for de som vet det) like etter take-off. Mannen skrev altså et teaterstykke han kalte for "Washington", et teaterstykke som handler om denne styrten.
En tidlig versjon av låta "Florida", fulgte med de 1000 første eksemplarene av Harstads roman, "Buzz Aldrin: Hvor ble det av deg i alt mylderet"

Siden dette bandet er av en heller obskur art for min egen del, noe som betyr at jeg aldri hadde hørt om dem da jeg fikk denne singelen for 6-7 måneder siden, og ikke vet alt for mye om dem, er det jo jævla fint at jeg her og nå kan presentere et lite intervju selveste Harald Are Lund gjorde med gutta en aften like før de skulle spille på Garage i Oslo. Her prater de sammen om viktige ting, pluss at Harald Are spiller de to låtene som er skrevet av bandet selv. To helt utrolig fete låter i det litt sånn semimørke popsegmentet.
Faen som man savner den mannen på radio. Harald Are Lund. Snakk om fyr. Det finnes bare én mann av hans kaliber, det er helt jækla bombesikkert. Og den mannen, ja det er han selv.
Men, men. Her er han altså sammen med et par av gutta i The Kulta Beats, et band jeg har rukket å bli veldig glad i. Men nå altså. Her er ett kvarter du bør ta deg en tur inn i. Enjoy!

 

[embed]https://soundcloud.com/george-mcfly/sets/the-kulta-beats-pa-harald-are-lund[/embed]