Leirvaag Musikkfest

Leirvaag er ei gammel brygge i Gryllefjord på Senja, som i løpet av årene har huset en rekke ulike forretninger og butikker. Den siste aktiviteten der var da familien Larsen drev en storkiosk. Men, det var inntil Lars-Torbjørn Stenholdt kjøpte herligheten og gjorde det om til en kafé/pub med tanke på å ha kulturelle arrangementer der. Det har det ikke blitt så meget av, av ymse grunner, men i fjor sommer kom tre band til bygda for å spille konserter, til det Stenholdt kalte for Leirvaag Musikkfest. Vederkast, Sunshine Reverberation og Red Headed Sluts kjørte på med den deiligste rock'n'roll i timesvis, i omgivelser som det er vanskelig å matche andre steder. I etterkant har bandene skrytt av øya, bygda, brygga og lyden der, og uttalt at det ble en djevelsk artig kveld. Det kan undertegnede skrive under på.

Den musikalske suksessen og den fine happeningen var av det slaget som ikke kunne fade ut og bli borte, og i løpet av våren mimret jeg med bl.a. Karl Erik Djupnes (Sunshine Reverberation) og Isak Harbitz (The Modern Times) om festen som var. Vi ble enige om at det hadde vært så kult at det burde gjentas, så jeg kontaktet Stenholdt med tanke på å bruke Leirvaag i en slags repetisjonsøvelse, noe han umiddelbart ga klarsignal til. Vi ble enige om at The Wilhelmsens skulle stå som arrangør, men selvsagt skulle han bidra på sitt vis, noe som har ført til at han selvsagt er med å arrangere også i år. Haha! En mer formell kontakt ble tatt med bandene, og Leirvaag Musikkfest 2017 var et faktum. 29.juli, helga etter Buktafestivalen, kommer Sunshine Reverberation og The Modern Times til Gryllefjord igjen, og det blir garantert en hylende festlig aften som alle rockere på yttersia bør forsøke å få med seg.

Jeg sier forsøke, for dette kan fort bli en veldig eksklusiv konsert på alle mulige måter. Vi har bare plass til 100 personer, og har dermed funnet ut at det hele vil bli gjennomført som et lukket arrangement. Rockere og kule folk har blitt invitert i ei lukket Facebook-side, og rundt 40 personer har allerede gjort det klart at de kommer. I tillegg har omlag 10 personer, i all hovedsak folk fra Tromsdalen (!) sagt at de kommer, men dette er altså typer og damer som ikke er en del av Facebook-samfunnet. Sånn er det med rocka TUIL-fans. I tillegg er det pr. i dag cirka 20 personer som er interesserte i arrangementet, noe som vel betyr at de snart vet om de kommer eller ikke. I klartekst betyr det at det i verste fall kun er 30 ledige billetter. At det hele blir et lukka arrangement innebærer et og annet som ikke er helt normalt i forhold til andre musikkfester. Her vil det ikke bli alkoholsalg, men folk kan ta med seg det de ønsker å drikke (og spise, for den del). Nå er det et aldeles nydelig utested like i nærheten, Skreien Spiseri, som kan anbefales for de som blir tørst tidlig på ettermiddagen, og de har for sikkerhets skyld en meget, meget fin meny. Folk vil med andre ord ikke ende opp tørste eller sultne. Vi har dessuten alliert oss med staute folk som vil være edru, sterke og klare, og som vil være behjelpelig med det meste om behovet skulle melde seg, det være seg for artister såvel som gjester.

Undertegnede og Stenholdt har ingen planer om å tjene penger på dette, så vi snakker her om et "nullspill". Lydmann skal ha betalt, bandene skal innlosjeres og få mat & drikke, og de skal selvsagt få betalt for jobben. That's it, plain & simple, og akkurat på det viset vi ønsker det. Idéen er dessuten å få til en årlig greie, og rett og slett ende opp med Leirvaag Musikkfest som happeningen "alle" ønsker å få med seg helga etter Buktafestivalen. Da er det spesielt morsomt at Robert Dyrnes og Kari Westergaard har meldt sin ankomst. Bare det at de kommer synes vi er skikkelig kult, og når de i tillegg har med seg noe dritstilig i kofferten så kan vi røpe såpass at mange av de som tar turen til Gryllefjord og Leirvaag denne helga vil bli kokfornøyde langt utover det konsertene vil gjøre dem. Men, dette kommer vi tilbake til etterhvert, nærmere bestemt neste helg.

Bandene trenger ingen nærmere introduksjon for The Wilhelmsens sine lesere, da vi har omtalt dem begge jevnt og trutt. Det kule er jo selvsagt at begge bandene er hyperaktuelle med ferske album, album som i tillegg har fått blodskryt av alle mulige slags medier i løpet av året. Skulle de allikevel være et nytt bekjentskap så anbefaler vi selvsagt at du leser anmeldelsene av skivene på bloggen vår, eventuelt leser omtalen av fjorårets musikkfest på Leirvaag. Den finner du selvsagt óg her på bloggen vår, men du bør da være klar over at The Modern Times er nøyaktig den samme kvintetten som tidligere kalte seg for Red Headed Sluts. På bildet over er bandene samlet utenfor nettopp Leirvaag, med unntak av trommis Isak Harbitz, som var opptatt med å forevige gjengen på fotografiet.

Skulle du som leser dette være interessert i å komme på Leirvaag Musikkfest, så er det bare å gi et vink i kommentarfeltet under her. Du vil da bli invitert til Facebook-gruppen vår, og der få den informasjonen du trenger. Jeg vil om ikke lenge legge til informasjon om Vipps & sånn, slik at vi får inn de pengene som trengs for å få dette til. Herligheten vil ikke koste mer enn kr.250,- så dette vil ikke ta knekken på hverken skattepengene eller feriepengene dine. Så, ta kontakt mens det fortsatt er ei åpning, for dette kommer til å bli usedvanlig kult og festlig. Vi ses i Gryllefjord over en øl 29.juli!

https://open.spotify.com/user/johnnywilhelmsen/playlist/6LG1nciUPGFCBAVBZLblAB