The Modern Times - Mötorhead (Drabant Music)

Foto: Terje Arntsen

Tromsø-bandet The Modern Times var gjennom et navneskifte tidligere i høst, etter å ha blitt "beryktet" som et fandenivoldsk og heftig liveband under navnet Red Headed Sluts. Navneskiftet har ikke gjort dem mindre kule, om man skal bedømme dem etter de to første singlene. "Keyholes And Birds" ble omtalt høsten 2016, og i dag er det altså duket for singel #2, "Mötorhead". Vi snakker ikke om en hyllest av Lemmy og hans kumpaner, men en hyllest er det på alle mulige måter.

Vokalist Magnus Vold Jensen, trommis Isak Harbitz, gitaristene Jon Breines Høiland og Jørgen Frydstad, og ikke minst bassist Terje Arntsen (ja, det er han som står for det kunstneriske når det kommer til bilder og videoer), slipper sitt debutalbum This Is The Modern Times 27.januar, og det kan jeg love dere folkens - er du glad i lystig, poppa rock'n'roll, setter du pris på powerpopbølgen som oppstod på 90-tallet, liker du Pixies eller band som Guided By Voices og Built To Spill, ja, da kan du begynne å glede deg. Jeg har hatt skiva her hjemme i noen dager nå, samt hørt låtene i Soundcloud ei stund før det, og jeg digger hele sulamitten. De tretten låtene kommer til å bli absurd kule live, og har du sjansen så er det bare å stille opp der de spiller denne vinteren og våren. Jeg kommer til å gå til Tromsø om det er det som skal til, for konsert med The Modern Times er et must.

Men, i dag slapp de altså "Mötorhead", en små-beatlesk og melodiøs rakker av en låt, med ei melodilinje Frank Black ville ha vært stolt av, og en intensitet i det Arntsen og Harbitz gjør som er direkte deilig. Høiland og Frydstad driver med en aldri så liten gitarkrig som er med på å pynte og stelle med sluttproduktet, mens frontmann og vokalist Magnus synger som ei sann rockestjerne, med en feeling og energi som begynner å bli kjennemerket hans. Hele gjengen korer seg dessuten gjennom låten som om de aldri har gjort annet, og om jeg digget "Keyholes And Birds", så må jeg ty til et kraftuttrykk som "elsker" når det gjelder "Mötorhead". Den smått stakkato fingerplukkingen, taktskiftene, den nevnte følsomheten kombinert med energi og råskap, alt. Perfekt.

Hyllesten jeg nevnte i ingressen er altså myntet på Blårock sine burgere. Karene har tilbragt såpass med tid, drukket så mye øl, og altså spist så mange burgere på Tromsøs rock'n'roll-pub, at de nok har opparbeidet seg rundt 180 studiepoeng hver, om Blårock deler ut sånn. De som har spist på Blårock vet at burgerne er oppkalt etter helter fra rockeverden, og når du trykker på Spotify-lenka under her så vet du óg hva burgerne heter. Faen, nå ble jeg sulten. Og øltørst. Og klar for en konsert med The Modern Times.

Gled dere til 27.januar!

https://open.spotify.com/track/69w7hb6AaPSk7HfoeMWcrX