Sommerens feteste sjutommer kommer snart..

Centipede - Sunshine Reverberation b/w Paddy - The Modern Times (Westergaard Records)

Sunshine Reverberation og The Modern Times skal spille på Leirvaag Musikkfest den siste lørdagen i juli, 29/7, en event vi i The Wilhelmsens allerede har omtalt. Vi står for sikkerhets skyld som arrangør av konsertene, og kan ikke si annet enn at vi gleder oss noe så djevelsk. Begge disse brillefine bandene spiller også på Buktafestivalen helga før, en festival en viss herremann som heter Robert Dyrnes har spilt en rimelig heftig rolle i. Det har også kona hans, Kari Westergaard, om i tillegg til å drive Backbeat sammen med ektemannen, har startet plateselskapet Westergaard Records. Det første bandet hun skrev kontrakt med var nettopp Sunshine Reverberation, og albumdebuten de slapp tidligere i år endte opp som en durabelig innertier.

Da Robert og Kari fikk nyss i planene om å få disse dritstilige bandene utover til Gryllefjord igjen, de spilte som kjent her i fjor óg, så var de ikke sene om å bekrefte at de kommer utover denne gang. Som om ikke det var nok så kastet de seg rundt i full fart og avtalte å gi ut en split-7" med bandene, en såkalt sjutommer. Denne blir kun å oppdrive under Leirvaag Musikkfest, og vil garantert bli revet bort i et hattefokk. Singelen blir presset opp i superlimiterte 100 eksemplarer, og disse kommer Robert og Kari med under armen når de ankommer bygda. Siden det aller meste tyder på at det vil komme så mange til et av landets kuleste konsertlokaler denne julikvelden, så er det ikke overilt å anta at de vil reise hjem tomhendte. Ihvertfall når det kommer til vinyl. Cover er ikke klart ennå, og i tillegg vil singelen komme med noen kule ekstrarekvisitter, så her er det bare å begynne å glede seg. Samlerverdien på herligheten kan etterhvert fort vise seg å bli høyere enn inngangsprisen denne aftenen.

Sunshine Reverberation slapp sitt selvtitulerte debutalbum tidlig i vår på nettopp Westergaard Records, ei kruttsterk skive med ni knallperler som utspiller seg på 38 minutter. Fra denne innspillingen kommer den like knallsterke "Centipede", en låt som av ymse grunner ikke passet inn på albumet. Årsaken til det var ikke at låten var svak, tvert imot, men tematikk og sound spilte ikke helt på lag med de ni andre kompisene. Heldigvis, tenker jeg, for hadde det ikke vært for det så ville ikke vi fått denne gaven av en singel på bordet til Leirvaag Musikkfest. En ekstragave fra Westergaard Records til alle millioner av rockinteresserte er at låten blir gitt ut som digital singel til konsertdagen, så da er det altså mulig å sitte på Jægervatn eller i San Diego å spille låten mens de står på scena i Gryllefjord. Makan!

The Modern Times, tidligere kjent som Red Headed Sluts (nå skal jeg slutte å nevne dette, æresord!), slapp skiva This Is The Modern Times (Drabant Music) i januar, og var dermed sterkt medskyldig i at januar ble en av tidenes sterkeste utgivelsesmåneder i vårt langstrakte lands historie. Skiva er en fest fra åpningssporet "Misery" til de siste tonene av avslutningsnummeret "Boredom". Les omtalen av skiva her på bloggen vår, lytt til skiva minst ti ganger, og få et nytt favorittband. I fjor spilte de låten "Paddy" på Leirvaag, en låt som ikke var med på debutskiva People With Faces (2014). Låten er inspirert av fotballspilleren Paddy McNair, en typisk Man Utd-spiller som ikke har blitt til noe. Eller for å si det sånn; han er ikke noen Robbie Fowler, akkurat. Uansett, låten er dritstilig, og ble heldigvis ikke med på årets album. Heldigvis, fordi den nå altså blir b-siden på denne rakkeren av en singel. Hallelujah!

Hadde du ikke gode nok grunner til å legge turen utover til Senja, eller teller du av en eller annen grunn på de berømte knappene - slutt med det og bestill deg en billett til denne kvelden som garantert blir minneverdig. Det er bare å vippse 250 NOK til undertegnede så er du så godt som i mål. Ta med telt og godt humør, ei flaske brennevin og ei kagge vin, eventuelt book et rom hos Torsken Camping, Kaikanten eller Hamn i Senja. Velkommen skal du være!

https://open.spotify.com/user/johnnywilhelmsen/playlist/6LG1nciUPGFCBAVBZLblAB