Bastard-aktuelle Quarter Wolf slipper beintøff video

Foto: Øystein Klock

The Wilhelmsens-favorittene Quarter Wolf slapp snasne Back To Sykkylven i fjor, en kruttsterk EP med seks fete låter, deriblant en usaklig kul cover av Hound Dog Taylors "Let's Get Funky". Når de nå har lagd video er det derimot platas kjappeste låt, "Shut the Fuck Up and Play" som er valgt. Duoen har vært i studio denne høsten, og ryktene vil ha det til at de er barskere enn noensinne, så får du snusen i at de skal spille et sted i nærheten av der du befinner deg er det ganske teit å ikke dra dit. Etter en legendarisk bra konsert under fjorårets Buktafestival regner jeg med at tromsøværinger stormer av sted til Bastard 27.oktober. Vi snakker tross alt om en lørdag.

Hva er det så Marius Kromvoll (gitar, vokal) og Paul Daniel (trommer, kor) har kokt ihop på denne videoen som gjør at The Wilhelmsens bare må skrive noen ord om det? Jo, det er ikke rent lite, skal vi si dere. Da Bob Dylan i 1965 lurte seg ut i bakgården til The Savoy i London, med en bunke håndskrevne ark under armen, et kamera-crew på slep og "Subterranean Homesick Blues" på platespilleren, ante han ikke at han skulle inspirere Quarter Wolf til å lage denne videoen, men det gjorde han altså. Marius har derimot nøyd seg med et eneste ark, der han med alt annet enn sirlig skrift har skrevet "shut the fuck up and play", tatt dette med seg rundtomkring på festlige tilstelninger og konserter (Rypekroken og backstage på Revolver), og spurt rockere, kompiser og andre hedersfolk om de kan holde dette opp når de blir filmet. Selvsagt har ikke disse sagt nei, og videosnuttene har blitt satt sammen med liveopptak i studio, der Marius og Paul i kjent stil hamrer løs. Filmingen har de gjort selv, og tyder på at vi snakker om særdeles kreative typer. Men, det vet vi jo at de er.

Resultatet har blitt helt suverent, og løfter låten enda et hakk på tøffhetsskalaen, nøyaktig det som er hensikten med musikkvideoer. Av kjente og kjære folk vi får selvsagt servert Marius og Paul helt til slutt, mens dama til Marius, Anita Andrzejewska åpner det hele. Innimellom får vi se alle karene i det fete bandet High Octane Boys, Stein Erik Strømskag, Cato Andre Beachpunk (Turbojugend), Magne Vannebo, Vegard Strand Holthe og Thomas Brenna fra Kosmik Boogie Tribe, John "Farbror Fuzz" Hoel, Jan Erik Holmberg, Tor Wollert, Geir "Ted Titan" Amundsen, Selveste Pål Erik Gulliksrud, og ikke minst Petter Baarli (Backstreet Girls). Baarli har gitt klart uttrykk for at han synes låten er glimrende, og det har han selvsagt 100% rett. Noe annet skulle ha tatt seg ut.

Så, klikk på "play" og la det swinge!

https://www.youtube.com/watch?v=wu4c0HEET6w