Jerry Leger & the Situation til Norge

I fjor høst fikk jeg en henvendelse fra Eivind Eide Skaufjord, som er initiativtakeren til Die With Your Boots On og jobber for Big Dipper og Jansen Records, der han antok at det ville være lurt om jeg sjekket ut en kar fra Canada som het Jerry Leger og som ga ut skiver sammen med bandet sitt, the Situation. De hadde akkurat sluppet et dobbeltalbum som het Nonsense and Heartache, så jeg fant det fra i Spotify og kjørte på. Det jeg hørte var så kult at jeg øyeblikkelig tok kontakt med Jerry, vi hadde noen e-post-utvekslinger, og skiva var i posten på Senja ei uke senere. Albumet snurret heftig, jeg ble hekta, og skrev en smått euforisk omtale, i tillegg til å klaske til med en høy plassering på "Årets Beste"-lista mi. Jerry Leger hadde fått en ny fan i Norge.

En sjelden gang tenker jeg "faen, jeg skulle jo bare ha flyttet til Oslo", og et sånn øyeblikk hadde jeg da jeg etterhvert fikk høre at Leger tar med seg bandet sitt, James McKie (gitar og fele), Dan Mock (bass) og Kyle Sullivan (trommer), til Europa denne våren. Nå er det jo ikke umulig å bestille flybillett og hotell i Oslo, men det koster penger samtidig som jeg taper penger på å ikke jobbe, så den slags luksus er noe jeg tillater meg i ferier og når det er festivaler på gang. Uansett, bandet kommer altså over fra Toronto nå i april, og skal spille en rekke konserter i Tyskland, Nederland, England, Sverige og altså Norge. At Jerry er bandets sjef er det ikke mye tvil om, for i tillegg til å spille gitar og piano, synge og skrive låtene, så er han manager og bookingansvarlig, og har klart å sy sammen en imponerende rekke konserter, med lite tid til sightseeing og avslapping de tre-fire ukene han er her i Europa.

https://www.youtube.com/watch?v=JA8-H5_Nk0I

De som tar turen til en av de tre konsertene de spiller her i Norge vil oppleve en artist og et band som veksler mellom tandre og vakre americana-melodier, fet countryrock, og plain, steintøff rock'n'roll. Leger, som har sluppet åtte skiver solo eller sammen med The Situation og to album sammen med sideprosjektet the Del Fis and the Bop Fis, er alt annet enn en fersking i gamet, og det bandet som backer ham på turnéen har spilt sammen i elleve år. Det er rutinerte, hardarbeidende musikere, som låter som en million når de spiller Jerry sine låter. Den eklektiske tilnærmingen til låtskriving tiltaler meg på alle mulige måter, om det er Jerry alene på scena mens han spiller piano, eller punkeren Jerry backet av sitt eget The Heartbreakers eller E-Street Band, om du vil. The Situation høres nemlig så bra ut. Det hører du bl.a. på "The Big Smoke Blues" fra fjorårets kremskive.

https://www.youtube.com/watch?v=OCHGFOZTeUU

Så, befinner du deg på østlandet i april er det en skikkelig god, gammeldags kjempebrøler om du ikke legger turen innom Oslo, Halden eller Ringebu når Jerry Leger & the Situation står på scena. I Oslo spiller de på Mono, mens det er de fine folka på Siste Reis som har sørget for at Halden får besøk av dem. Som om ikke det er nok så har Per Ove Hagestuen sørget for at folket i Ringebu nok en gang får storfint besøk. Hans Arnemoen Gard begynner å få en alldeles nydelig CV.

Programmet i Norge ser ut som følger:
18.april - Mono, Oslo
19.april - Siste Reis, Halden
20.april Arnemoen Gard, Ringebu

The Wilhelmsens kan bare passe misunnelige konstatere at dere som legger turen innom en av disse konsertstedene kommer til å få en fin-fin musikkopplevelse. Og, enda finere blir den om du sjekker ut Nonsense and Heartache, og så spiller dere gjennom hele katalogen til Jerry & co. Rop gjerne ut at dere vil høre "For Hire" og "Another Dead Radio Star", for det ville jeg ha gjort.

God fornøyelse!

https://open.spotify.com/album/1VGnr6AnEcQiCPNRQacr4f?si=s2bOFs49SnKLZRFQvLH1Gg