Bilde
Poster, kreert av Susanne Traasavik
Poster for kveldens event, kreert av Susanne Traasavik

Colonel Roger - Live From a Farmhouse

Roger Haaland, Tommy Larsen, Øystein Skjold og Jan Morten Ferkingstad pleier å stikke en helg i året til gården til sistnevnte. Når de er samlet er de Colonel Roger, og de spiller rett og slett rock. Der ute på landet kan de spille så høyt de vil, til alle døgnets tider. I løpet av årene har tanken om å spille utendørs vokst fram, om været tillater det, og denne sommeren klaffet det. Utstyret ble rigget opp på frontporchen, toppformen spisset, congas børstet støv av, og låtene framført så enkelt og to the bone som mulig. Det resulterte i en deilig liten halvtime av den fineste rock, lo-fi som fy, og en test av nytt materiale.

Colonel Roger slapp på tampen av 2017 sin selvtitulerte debut, et album som fikk masse skryt av oss, og som vi faktisk trodde ville slå meget godt an. Men, det har vært merkelig stille fra bandet. I over to år. Men, nå er de klare for å spille inn oppfølgeren, og i den anledning har de testet ut låtmaterialet i sin egen private konsert. På en veranda langt ute i ødemarka. 

Oppskriften er såre enkel.
Ett kamera, en stereo opptaksmikrofon, ingen monitor, kun vokal og congas mikket opp, seks nye låter, improviserte gitarsoloer.

Det nye albumet skal hete Rugged Trail, og tittelsporet fra skiva kommer ut som andre låt på konserten. Låten handler om verdens eldste tema, utfordringene som dukker opp i et forhold. Før det får vi låten "Cross Country Road Trip", en låt vi alle vil kjenne oss igjen i i løpet av sommeren - norgesferie i bil. At de er aktuelle skjønner vi på den tredje sangen de presenterer, "Roots", som ikke handler om Kunta Kinte, men om å sitte her hjemme å betrakte galskapen rundt om i verden. "The Fall" er en sprek sak med et dårlig kamuflert stikk mot alle karrierejegerne der ute.

Vi har savnet mye under pandemien vi opplever i disse dager, og som musikknerd er konserter det største savnet. Det har de lagd en låt om, "Flying High", som også toucher innom temaene turnere med andre band, bli kjent, sosialiseres, klemme hverandre og kose seg "på veien". Karene avslutter det hele på vakkert, skakt og ærlig vis. "Faded Away" tar for seg alvorlige tema som selvmedisinering og angst, men med en undertone som roper ut om tro på kjærligheten.

Så, trykk på play og føl kjærleiken til musikken fra Colonel Roger. 

Peace and love fra Colonel Roger og The Wilhelmsens, og ha en fortreffelig lørdagskveld. Og natt.