Jeg går med sakte lange skritt langs det mørke fortauet i Elverums hovedgate. Det er høst og snøen glimrer med sitt fravær. I mitt hode snurrer "Misery Is the River of the World" denne novemberkvelden. Tom Waits har en tendens til å bare dukke opp under hatten min. Sånn er det, og sånn har det alltid vært.
Mitt første musikkminne er Rubber Soul. Videre er det det røde og det blå albumet - jepp, The Beatles. Dette var tiden før jeg begynte på barneskolen til og med første klasse, sånn cirka helt nøyaktig. Jeg begynte i første klasse i 1973.
Det er ganske lenge siden jeg begynte å skrive noe om musikk. Ca. 15 år vil jeg si. Egentlig er ikke det særlig lenge når sant skal sies, særlig når man tar i betraktning at jeg knapt har skrevet et eneste ord de siste par årene. Om musikk altså.
Tiden går og den er i stadig forandring. Og med tiden følger det folk. Folk og fe av alle slag. Men her og nå, skal det handle om folk. Folk og musikken som i en eller annen form har en tendens til å bli med på lasset.
Edward Lodewijk van Halen så for første gang dagens lys 26. januar i 1955. Nederlenderen som ble født i Amsterdam døde altså i dag 6. oktober i Santa Monica bare 65 år gammel. Det største tapet av en gitarhelt verden har sett siden Jimi Hendrix' død 18. september i 1970.
Vi som skriver frivillig, gjøre det fordi vi liker å skrive. Se hva vi kan få til når ordene er satt sammen i setninger og lange avsnitt. Og vi som skriver gjør det helst om ting som interesserer oss. Det er vel naturlig nok. Men det er likevel ikke alt det er like naturlig å skrive om?
Slik jeg husker det, var McCartneys album fra 1982 - "Tug of War" en slags landeplage en viss periode i mitt liv. Musikken dukket opp overalt, og slik jeg husker det var skiva full av hits. Den dukket opp like før jeg var ferdig med grunnskolen, sommeren da valget av videre skolegang skulle avgjøres.